2019. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ötezer tonna mentett élelmiszerrel segített a nélkülözőknek az Élelmiszerbank

Az Eurostat adatai alapján évente mintegy kétmillió tonna élelmiszer-felesleg keletkezik Magyarországon. Az Élelmiszerbank fő célja, hogy csökkentse a pazarlást és a nélkülözők számát Magyarországon. Idén már ötezer tonnányi mentett ételt osztottak szét a rászorulóknak 1,2 millió élelmiszercsomag formájában.

Az egyesület munkatársai elsősorban a gyártóknál és a kereskedőknél keletkező élelmiszer-feleslegre koncentrálnak, de hosszú távú cél a mezőgazdasági és a vendéglátásban keletkező megmaradt ennivaló mentése is.

A felhalmozott élelmiszerekből összeállított milliónyi csomagot aztán nélkülözők százezreihez, családokhoz, gyerekekhez, idősekhez, fogyatékkal élőkhöz, valamint hajléktalanokhoz juttatják el. Az év első felében mintegy ötezer tonnányi étellel segítették a rászorulókat.

Az Élelmiszerbank partnerszervezetei segítségével jelenleg mintegy 100 gyártótól és öt nagy kereskedelmi lánc 270 áruházából veszi át azokat a termékeket, amelyek valamilyen okból (közeli lejárat, szezonalitás, csomagolási hiba) soha nem jutnak el a vásárlókig.

Az egyesület a gyermeknap és a nyári táborok időszakában pályázatot is hirdetett rászoruló gyermekek ellátásával foglalkozó szervezetek számára – így 80 pályázó több mint 12 000 gyermekét tudták tartós élelmiszerrel és édességgel támogatni.

Neked ajánljuk
A világ legnézettebb delfinmentése (videó) Már kisebb légszennyezettségnél is tájékoztatnák a budapestieket Interaktív térképre vitték, milyen lesz a klíma 60 év múlva Észak-Amerikában Mit teremtettek az alkotó energiák? Magyar startup segít fenntarthatóbbá tenni az IKEA raktárait
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam