2019. július 23., Lenke
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem csak a Penny, a Tesco is olcsóbban árulja a tökéletlen gyümölcsöket és zöldségeket

A Tesco eddig közel 850 ezer csomag szépséghibás gyümölcsöt és zöldséget adott el idén. A tavaly januárban bevezetett Perfectly Imperfect néven árult termékek 2017. szeptember óta elérhetők a cég közép-európai nagyáruházaiban. A „nem standard” zöldségeket és gyümölcsöket olcsóbban adják.

Nemrég a Penny üzletlánc tulajdonosa, a német Rewe csoport közölte, hogy az év végéig külsőleg kevésbé vonzó, de amúgy jó minőségű zöldségeket és gyümölcsöket is árusít a németországi Penny és Rewe boltokban, elsősorban azért, mert a rendkívül forró és száraz nyár miatt Németországban kevesebb és rosszabb a termés a szokásosnál. Korábban a Tesco mellett több brit üzletlánc hozott hasonló intézkedést.

Az Edinburgh-i Egyetem nyári kutatása szerint az európai termelők által termesztett zöldségekből és gyümölcsökből évi több mint 50 millió tonna, a megtermelt mennyiség több mint egyharmada landol a kukákban esztétikai kifogások miatt. 

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Tizenéves az ország legsikeresebb paradicsomtermesztője 500 ehető növény is megterem az erdőkertekben (videóval) Nem fáradoztak „héjába” – itt a burgonya bútorlap! 644 kilométeres hatótávval érkezhet a Cadillac villany-SUV-je Ámulatba ejtő ékszerek számítógép-alkatrészekből
Tovább a forrásra: qubit.hu
Vissza
Hírfolyam