2018. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Nem csak a Penny, a Tesco is olcsóbban árulja a tökéletlen gyümölcsöket és zöldségeket

A Tesco eddig közel 850 ezer csomag szépséghibás gyümölcsöt és zöldséget adott el idén. A tavaly januárban bevezetett Perfectly Imperfect néven árult termékek 2017. szeptember óta elérhetők a cég közép-európai nagyáruházaiban. A „nem standard” zöldségeket és gyümölcsöket olcsóbban adják.

Nemrég a Penny üzletlánc tulajdonosa, a német Rewe csoport közölte, hogy az év végéig külsőleg kevésbé vonzó, de amúgy jó minőségű zöldségeket és gyümölcsöket is árusít a németországi Penny és Rewe boltokban, elsősorban azért, mert a rendkívül forró és száraz nyár miatt Németországban kevesebb és rosszabb a termés a szokásosnál. Korábban a Tesco mellett több brit üzletlánc hozott hasonló intézkedést.

Az Edinburgh-i Egyetem nyári kutatása szerint az európai termelők által termesztett zöldségekből és gyümölcsökből évi több mint 50 millió tonna, a megtermelt mennyiség több mint egyharmada landol a kukákban esztétikai kifogások miatt. 

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Fenntartható állati fehérjék nyomában Az Agrárminisztérium zöld tárca Vissza kell venniük a nagy boltoknak az élelmiszer-tárolásra szolgáló üvegeket Legkevésbé a fiataloknak fontos a szelektív hulladékgyűjtés Fazékmustra: nem mindegy, miben fő az étel
Tovább a forrásra: qubit.hu
Vissza
Hírfolyam