2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Először díjazták a mentes élelmiszereket

Cseresznyés joghurt, tofu, vaj, köleses kenyér, sütemény, pudingpor, kókusztejital, csicseriborsó, sajttorta – csak néhány példa, hogy milyen termékek nyertek Magyarország első, mentes élelmiszereket díjazó versenyén. A szervezők célja az iránymutatás volt az egyre növekvő mentes piacon.

Elsöprő nevezési kedvet követően lezárult az ország első, mentes termékeket megmérettető versenye, és kiderült, hogy mely termékek nyerték el az Élelmiszer szaklap Mentes-M díját 2018-ban. A versenyt hazánk legnagyobb szaklapkiadója, a  PPH Media írta ki és rendezte meg.

A Mentes-M versenyre nevezők közül 130 pályázat került be a döntőbe, amelyből 11 kategória, illetve azok alkategóriái alapján 42 nyertes született.

A díjazottak Fotó: elelmiszer.hu

Hogy mely hazai termék, gyártó vagy forgalmazó érdemelte ki 2018-ban az Élelmiszer szaklap Mentes-M díját, az az október 3-án tartott Mentes-M Nap konferencián derült ki, ahol a magazin felkért előadói tartottak előadásokat a mentes termékekben rejlő lehetőségek piaci kiaknázásához.

„Azért döntöttünk úgy, hogy felkaroljuk ezt a kezdeményezést, mert jelenleg a mentes piac látványosan növekszik, és az évről évre megfigyelhető bővülés némi orientációt is megkíván”

– mondta el Ács Dóra, az Élelmiszer nevű szakportál főszerkesztője, s hozzátette: a különböző mentes és reformélelmiszerek alapvetően két okból terjednek:

  • az egyik az egészségügyi ok, amikor valakinek olyan táplálkozásra kell átállnia, amely összhangban van egyes élelmiszer-érzékenységével vagy allergiájával;
  • a másik ok a korszerűségben rejlik: a vevők modern, az egészségüket támogató, azt megőrző étrendet követnek, és ennek részeként keresnek például koffein- vagy cukormentes élelmiszereket.

A mentes élelmiszerek felé forduló vevők egyre tudatosabbak, és egyre többen vannak, a piac pedig reagál erre, és egyre több ilyen élelmiszert kínál.

Az egyre bővülő kínálatban nehéz eligazodni, ezért gondoltak arra a díj kihirdetői, hogy a kezdeményezésükkel utat mutassanak a tudatos vevőknek.

A díjazottak teljes névsora ide kattintva érhető el.

Neked ajánljuk
Nemet mondott a pazarlásra a lengyel Lidl Nemet mondott a pazarlásra a lengyel Lidl A Tudatos Vásárlók Egyesülete applikációval segíti a környezetbarát tisztítószerek kiválasztását Dánia mesterséges energiaszigetet épít A kibocsátás csökkentésével gyorsabban eredményt érhetünk, mint eddig gondoltuk
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam