2018. november 15., Albert, Lipót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyar csemegekukoricát fogyaszt fél Európa

A magyarországi csemegekukorica-export vezető szerepet tölt be az európai piacon, így nem meglepő, hogy az évente feldolgozott 175 ezer tonna csemegekukorica 95 százalékát több mint 20 európai országba exportálja Magyarország egyik vezető élelmiszeripari vállalata, a Bonduelle.

A kukorica a világ legnagyobb mennyiségben termelt növénye.

Magyarország a fogyasztási célú csemegekukorica-termelésben az elsők között helyezkedik el globálisan, az Európai Unión belül pedig a hazai csemegekukorica-export vezető szerepet tölt be.

Fotó: magyarmezogazdasag.hu

Az export jelentősen hozzájárul a minőségi magyar termékek széles körű megismeréséhez Európa-szerte. A Bonduelle gyárai a hazai igények kielégítése mellett jelentős mennyiséget szállítanak az országhatáron túlra is, a feldolgozott hazai termékek 95 százaléka több mint 20 európai országba jut el.

Az élelmiszernövényt a vállalat három magyarországi gyára 150 kilométeres sugarú körből, főleg a Dunától keletre, 10 ezer hektárról vásárolja, 110 hazai partner bevonásával.

„A Bonduelle évente mintegy 175 ezer tonna csemegekukoricát dolgoz fel, ez évi 330 millió doboz konzervnek felel meg. Számunkra fontos, hogy a termékeink ne csak itthon, de azokban az országokban is magas minőséget képviseljenek, ahova exportálunk. Az általunk is alkalmazott korszerű konzervipari eljárásoknak köszönhetően bármelyik évszakban friss, tartósítószer-mentes és vitamindús termékekhez juthatnak a fogyasztók. A konzerv zöldségek maximum fél nap alatt kerülnek a termőföldről a dobozba, így sokszor magasabb tápértékűek, mint a napokig pulton tárolt társaik” – mondta Szirbek András, a Bonduelle marketingigazgatója.

A csemegekukorica nem csak édes, ropogós állaga miatt népszerű, kiváló tápanyag- és vitaminforrás – többek között B-, C-vitamin, magnézium –, hozzájárul a szervezet megfelelő működéséhez, feltöltéséhez.

A kukorica vetési időszaka jellemzően április közepétől július elejéig tart, július végén pedig elkezdődik a betakarítás, amely október végén fejeződik be.

Neked ajánljuk
A bioélelmiszerek előállításának követelményei Gyümölcsész Találkozó 2018 Minden, amit a pálmaolajról tudni kell! Mi lesz a szemetünkkel? Kerékpáros fejlesztések indulnak Székesfehérváron
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam