2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Juhokkal demonstráltak Madridban

A vándorlegeltetés hagyományának megőrzéséért rendeztek felvonulást a spanyol fővárosban vasárnap, amelyen mintegy 1600 birka lepte el a madridi utcákat. A Leonból érkezett, merinói juhokból és kecskékből álló kolompoló nyájat népviseletbe öltözött lovasok és hagyományőrző csoportok vezették fel.

A belváros legfőbb turistalátványosságain, a Puerta del Solon, a Plaza de Cibelesen és a Puerta de Alcalán áthaladó menet útvonalát a rendőrség biztosította, helyenként szalagokkal, kordonnal kijelölve. A felvonulást lelkesen fotózó, bámészkodó tömeg kísérte, a pásztoroknak leginkább velük akadt dolguk, ugyanis rengetegen próbálták megsimogatni az elhaladó állatokat.

Fotó: szuperfarm.hu

A birkafelvonulást 25 éve rendezik meg minden ősszel Madridban azért, hogy felhívják a figyelmet a legeltetési útvonalak megőrzésére és karbantartására. Spanyolországot több mint 125 ezer kilométer hosszan szelik át ezek az útvonalak, nem egyet közülük már több mint 600 éve használnak. Egy részükre azonban veszélyt jelent a városok terjeszkedése, többségük pedig folyamatos ellenőrzést és felújítást igényel.

Neked ajánljuk
Disznók és tehenek érzelmeit vették górcső alá A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti Tévhitek és tények a biogazdálkodásról Áder János: a 21. század legfontosabb kérdése a víz Több mint egy évig vittek ebédet a rászorulóknak Kaposváron
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam