2019. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az amerikai töktermesztőket is hátráltatja az időjárás

A kedvezőtlen időjárási feltételek (hatalmas viharok, masszív esők, erős hőhullámok) az amerikai kukorica-, szójabab- és gabonatermesztők mellett a töktermesztők számára is komoly kihívást jelentenek.

A farms.com cikke szerint egy illinoisi gazdálkodó arról panaszkodott, hogy a június 20-án elültetett első tököket óriási eső, majd hőség és szárazság pusztította. Július 10-én újabbakat ültettek, és a növény számára nagyon kései időpont ellenére jónak ígérkezik a termés. A sikert egy rendkívül agresszív gombaölő szernek tudják be.

Fotó: szuperfarm.hu

Más termesztők hasonlóan vélekednek, ők is sokat panaszkodnak az időjárás változásaira, és a változások miatt pusztítóbb, a tökök szétesését okozó parazita gombára, a szójababot is veszélyeztető phytophthorára.

Neked ajánljuk
Konferencia a GMO-ról Megújult állattartó telepek az őshonos fajokért Percenként két futballpályányi esőerdő tűnik el a Föld színéről Nem eltévedt az orosz iparvárosban bóklászó jegesmedve, hanem eleve fogságban nevelhették fel Egyre több az ökológiai stabilitást jelentő örökerdő az országban
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam