2019. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megnőhet a háztáji- és hobbinyúltartás szerepe

A nyúlhús ízletes és egészséges, alacsony koleszterintartalmú, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, éppen ezért kiváló állati fehérjeforrás. Mivel a nyúl könnyen tartható gazdasági állat, így otthoni körülmények között is lehet egészséges, tökéletes fehérjeforrást jelentő nyúlhúst előállítani.

Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár a Mosonmagyaróváron rendezett IX. Országos Nyúlkiállításon beszélt arról, hogy a hazai gasztronómiában sajnos még nem kellően elterjedt a nyúlhús és a nyúlbelsőség.

A kormány ezért promóciós, kóstoltatási és gasztronómiai kampányokat indított a hazai nyúlhúsfogyasztás növelésére annak érdekében, hogy a jelenlegi, évi fejenként 20 dekagrammos fogyasztást legalább 50 dekagrammosra növeljék.

„Emellett ahol tudunk, segítünk a nyúltenyésztőknek és -tartóknak, és támogatást adunk a tenyésznövendéknyulak beállításához, vagy a vakcinázás költségeinek csökkentéséhez” – mondta az államtitkár.

Külön kihívást jelent a hobbinyúltartóknak a küllem és a termelési tulajdonságok összehangolása, hiszen a mosonmagyaróvárihoz hasonló kiállításokon az is megmérettetik, hogy sikerül-e a sztenderdekhez igazodó, a szemnek is tetszetős állatokat tenyészteni.

Neked ajánljuk
Az ínyencek veszik a mangalicát Komoly veszélybe kerülhet a banántermelés az éghajlatváltozás miatt Párizs háztetőin elkezdtek növényeket termeszteni Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének
Tovább a forrásra: agrotrend.hu
Vissza
Hírfolyam