2020. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nemzeti húsgalambprogram indult

Magyarországon évszázados hagyománya van a galambászatnak. A most induló nemzeti húsgalambprogram célja a vidék megtartó erejének támogatása, hiszen a galambhús jól  jövedelmező termék, és az egész világon nagy rá a kereslet.

A program elindítását Nagy István agrárminiszter jelentette be a Nemzeti Kisállat Kiállításon. A tenyészévet záró rendezvényen a tárcavezető közölte, hogy a Szárnyaló gazdaság néven induló kezdeményezéshez a húsgalambtenyésztők csatlakozását várják.

A programot a vidék megtartó erejének támogatásán túl az is indokolja, hogy a galambhús világszerte keresett és jól jövedelmező termék.

A galambászatnak évszázados hagyományai vannak Magyarországon, és a szaktudás mellett a takarmánytermelő területek is adottak, így ez a tevékenység újabb megélhetési lehetőséget jelenthet a vidéken élők számára.

Fotó: szuperfarm.hu

A mintaprojektként induló kezdeményezés később szélesebb körre is kiterjedhetne. A galambászat nem igényel költséges nagyüzemi felszerelést, de felelősségre nevel, és megtanít a gondoskodásra, visszahozza a háztáji állattartást a vidéki portákra, ezzel pedig a termelők utánpótlását is bővítheti – összegezte a miniszter.

Galambokat nemcsak szabadidős tevékenységként, hanem haszonállatként tartani is kifizetődő lehet.

Neked ajánljuk
Levél az élővilág érdekében, a mezőgazdaság ellen A növényvédő szerek gyengítik a méhek immunrendszerét A génszerkesztés gondolatával kacérkodnak a németek Lefolyótisztítás házi praktikákkal Davosban fújt riadót a német kancellár
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam