2019. július 22., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A legkedveltebb karácsonyi növények

Az év legmeghittebb ünnepe a karácsony, amikor szívünket és környezetünket is ünneplőbe öltöztetjük. A sok-sok karácsonyi dísz mellett csempésszünk egy kis természetességet a dekorációba néhány karácsonyi dísznövénnyel.

Mikulásvirág

A Mikulásvirág klasszikus változata, a „piros levelű”, igazi karácsonyi hangulatot tud varázsolni. Dél-Amerikából származik, ahol 3-4 méteresre is megnőhet, nálunk maximum 1 méteresre. A huzatot nem kedveli, a napfényt viszont nagyon. Az ideális hőmérséklet számára a 20°C. Ajándékba is jó!

Karácsonyi kaktusz

A brazil esőerdőkből származó karácsonyi kaktusz neve onnan ered, hogy november végétől kezd virágozni, és az ünnepek alatt is pompázik. Világos, szórt fényű helyen érzi igazán jól magát, itt hozza legszebb színpompás virágait.

Magyal

Igazi karácsonyi szépség a fényes, zöld leveliről és piros bogyóiról ismert magyal. Angolszász területen különös jelentést tulajdonítanak neki: szúrós levelei Krisztus töviskoszorúját jelképezik, a piros bogyók pedig a lehulló vércseppeket.

Fagyöngy

Elmaradhatatlan karácsonyi dekoráció a fagyöngyből készült csokor. A hagyomány szerint ha a fiú és a lány éppen a fagyöngy alatt áll, akkor csókot kell váltaniuk. A hiedelmek szerint a fagyöngy szerencsét és gazdagságot hoz, illetve fenntartja a családban a békét és az egyensúlyt.

Fotók: pixabay.com

Neked ajánljuk
500 ehető növény is megterem az erdőkertekben (videóval) A Tarna térségében is felbukkant a mérgező medvetalp A madarak sincsenek biztonságban a műanyagtól Egyre fontosabb a környezetvédelem a légi utasok számára Rekordmeleget mértek szerdán Izraelben
Tovább a forrásra: agrariumblog.hu
Vissza
Hírfolyam