2021. március 2., Lujza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A legkedveltebb karácsonyi növények

Az év legmeghittebb ünnepe a karácsony, amikor szívünket és környezetünket is ünneplőbe öltöztetjük. A sok-sok karácsonyi dísz mellett csempésszünk egy kis természetességet a dekorációba néhány karácsonyi dísznövénnyel.

Mikulásvirág

A Mikulásvirág klasszikus változata, a „piros levelű”, igazi karácsonyi hangulatot tud varázsolni. Dél-Amerikából származik, ahol 3-4 méteresre is megnőhet, nálunk maximum 1 méteresre. A huzatot nem kedveli, a napfényt viszont nagyon. Az ideális hőmérséklet számára a 20°C. Ajándékba is jó!

Karácsonyi kaktusz

A brazil esőerdőkből származó karácsonyi kaktusz neve onnan ered, hogy november végétől kezd virágozni, és az ünnepek alatt is pompázik. Világos, szórt fényű helyen érzi igazán jól magát, itt hozza legszebb színpompás virágait.

Magyal

Igazi karácsonyi szépség a fényes, zöld leveliről és piros bogyóiról ismert magyal. Angolszász területen különös jelentést tulajdonítanak neki: szúrós levelei Krisztus töviskoszorúját jelképezik, a piros bogyók pedig a lehulló vércseppeket.

Fagyöngy

Elmaradhatatlan karácsonyi dekoráció a fagyöngyből készült csokor. A hagyomány szerint ha a fiú és a lány éppen a fagyöngy alatt áll, akkor csókot kell váltaniuk. A hiedelmek szerint a fagyöngy szerencsét és gazdagságot hoz, illetve fenntartja a családban a békét és az egyensúlyt.

Fotók: pixabay.com

Neked ajánljuk
Hogyan védekeznek a növények a klímaváltozás ellen? Napi 900 hektárt is képes bejárni a Szibériai Tigris (videóval) Extrém alacsony vízállás: a hétvégén csaknem kiszáradtak a csatornák Velencében Kvöldsól, az izlandi bor – az ifjúság forrása Határozottabb fellépést sürgetnek környezetvédelmi szervezetek a levegő minőségének javítása érdekében
Tovább a forrásra: agrariumblog.hu
Vissza
Hírfolyam