2019. április 19., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Betiltották a kóser és halal vágóhidakat Belgiumban

A belgiumi szélsőjobboldal és az állatvédők is jó ideje szorgalmazzák már, hogy tiltsák be a kóser és halal vágóhidakat az országban. Lobbimunkájuk végül célt ért: Belgium északi régiójában, Flandriában már él a tiltás, a közeljövőben pedig bevezetik azt Vallóniában is.

A The New York Times cikke arról tudósít, hogy a döntéshozók elfogadták az állatvédők azon érvét, miszerint a kóser és halal vágóhidak állatkínzást követnek el azzal, hogy nem kábítják el az állatokat, mielőtt levágnák őket.

Hasonló tiltást már több EU-s tagállam bevezetett, így Svédország, Dánia és Szlovénia is, illetve szigorú az engedélykiadás kóser és halal vágóhidakra Hollandiában és Németországban is. Máshol azonban nincs ilyen tiltás, mivel az Európai Unió engedélyt ad arra, hogy vallási okokból eltérjenek a legszigorúbb állatvédelmi szabályoktól.

Az izraeli i24NEWS úgy számol, hogy a belgiumi tiltásból Hollandia és Magyarország profitálhat leginkább, a portál szerint főként ebből a két országból importálhatnak húst a belgiumi zsidók.

Neked ajánljuk
Jogdíjas paradicsom és sertés? – Káosz a bioszabadalmak körül Zöld védelem a bogyós gyümölcsöknek Klímaváltozás: új agrárszakértői generációra van szükség A műanyag nem csak szemétként szennyez A műanyag Attenborough-ban emberére akadt
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam