2021. március 6., Inez, Leonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Húsadót vetne ki egy brit zöldpárti politikus

Caroline Lucas egy mezőgazdasági konferencián jelentette ki, hogy a brit kormánynak komolyan fontolóra kellene vennie, hogy húsadót vessen ki az Egyesült Királyságban, mert szerinte ez segíthetne visszaszorítani a mezőgazdaság szén-dioxid-kibocsátását. Az iparág szereplői természetesen nem értenek egyet a képviselővel.

Lucas szerint ha nem változik a világ étkezési szokása, akkor nem tudjuk elkerülni a klímaváltozás legrosszabb hatásait. A politikus úgy véli, a jobb trágyakezelés és a takarmányok gondos kiválasztása is segíthet az üvegházhatású gázok visszaszorításában – írja a Farming UK.

Az állattartók nem igazán támogatják Lucas felvetését a húsadó kapcsán. Az iparág szereplői szerint rengeteget fejlődött az állattenyésztés és a húsipar, sokkal környezetbarátabbá vált a termelés, a termékek pedig sokkal egészségesebbek, mint régen. A fogyasztók is egyre inkább a jobb minőségű húsokat keresik.

A húsadó ötlete korábban már az Oxfordi Egyetem egyik tanulmányában is megjelent. A dokumentum szerint a bevezetése évente nagyjából 6000 brit életét menthetné meg, és több mint 700 millió fontot nyerne vele a gazdaság.

Neked ajánljuk
Természetes gyümölcsészet – 1. rész (videó) Szibéria válhat a Föld éléskamrájává a globális felmelegedésben Meggy mag nélkül ultrahang és vákuum segítségével Érvényesült a felelősség elve: fizetnie kell a Szamost elszennyező cégnek 2050-re a körforgásos gazdaság kulcsszereplője lenne a MOL
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam