2019. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Húsadót vetne ki egy brit zöldpárti politikus

Caroline Lucas egy mezőgazdasági konferencián jelentette ki, hogy a brit kormánynak komolyan fontolóra kellene vennie, hogy húsadót vessen ki az Egyesült Királyságban, mert szerinte ez segíthetne visszaszorítani a mezőgazdaság szén-dioxid-kibocsátását. Az iparág szereplői természetesen nem értenek egyet a képviselővel.

Lucas szerint ha nem változik a világ étkezési szokása, akkor nem tudjuk elkerülni a klímaváltozás legrosszabb hatásait. A politikus úgy véli, a jobb trágyakezelés és a takarmányok gondos kiválasztása is segíthet az üvegházhatású gázok visszaszorításában – írja a Farming UK.

Az állattartók nem igazán támogatják Lucas felvetését a húsadó kapcsán. Az iparág szereplői szerint rengeteget fejlődött az állattenyésztés és a húsipar, sokkal környezetbarátabbá vált a termelés, a termékek pedig sokkal egészségesebbek, mint régen. A fogyasztók is egyre inkább a jobb minőségű húsokat keresik.

A húsadó ötlete korábban már az Oxfordi Egyetem egyik tanulmányában is megjelent. A dokumentum szerint a bevezetése évente nagyjából 6000 brit életét menthetné meg, és több mint 700 millió fontot nyerne vele a gazdaság.

Neked ajánljuk
Megtizedelik a túlszaporodott medvéket és farkasokat Szlovéniában Vége a magyar málnának – bekövetkezett, amitől sokan tartottak Diákok idegenelik a búzát a vetőmagültetvényeken (képgaléria) Fejleszti termékei energiahatékonyságát a Rockwool Az EU az Energia Charta Egyezmény korszerűsítését sürgeti
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam