2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Húsadót vetne ki egy brit zöldpárti politikus

Caroline Lucas egy mezőgazdasági konferencián jelentette ki, hogy a brit kormánynak komolyan fontolóra kellene vennie, hogy húsadót vessen ki az Egyesült Királyságban, mert szerinte ez segíthetne visszaszorítani a mezőgazdaság szén-dioxid-kibocsátását. Az iparág szereplői természetesen nem értenek egyet a képviselővel.

Lucas szerint ha nem változik a világ étkezési szokása, akkor nem tudjuk elkerülni a klímaváltozás legrosszabb hatásait. A politikus úgy véli, a jobb trágyakezelés és a takarmányok gondos kiválasztása is segíthet az üvegházhatású gázok visszaszorításában – írja a Farming UK.

Az állattartók nem igazán támogatják Lucas felvetését a húsadó kapcsán. Az iparág szereplői szerint rengeteget fejlődött az állattenyésztés és a húsipar, sokkal környezetbarátabbá vált a termelés, a termékek pedig sokkal egészségesebbek, mint régen. A fogyasztók is egyre inkább a jobb minőségű húsokat keresik.

A húsadó ötlete korábban már az Oxfordi Egyetem egyik tanulmányában is megjelent. A dokumentum szerint a bevezetése évente nagyjából 6000 brit életét menthetné meg, és több mint 700 millió fontot nyerne vele a gazdaság.

Neked ajánljuk
A kirgizek sem engedik ki az országukból a cukrot 120 éves a Magyar Állami Méhészeti Gazdaság A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam