2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezrek tüntettek Berlinben a nagyüzemi mezőgazdaság ellen

Traktoros felvonulással kísérve tüntettek szombaton Berlinben a nagyüzemi mezőgazdasági lobbi ellen, és a környezet védelméért. A rendőrség becslése szerint 12 ezer ember vett részt a megmozduláson, de a szervezők szerint 35 ezren voltak.

A tiltakozás a berlini Zöld Hét nemzetközi mezőgazdasági kiállítás megnyitójával egy időben volt. A tüntetők célkeresztjébe a kormány által előnyben részesített nagyüzemi gazdálkodás került, melyet az egészségre és a környezetre veszélyesnek ítéltek meg, miközben a kistermelők és a biogazdák háttérbe szorulnak.

„100 százalék bio, 0 százalék méreg”
Fotó: MTI/EPA/Markius Heine

A Zöld Párt egyik vezetője szerint a tüntetés bebizonyította, hogy igény van az alternatív mezőgazdasági irányelvekre. A tüntetésre a német mezőgazdasági miniszter üzenete az volt, hogy „Nem tudjuk az egész világot etetni, ha csökkentjük a nagyüzemi mezőgazdasági termelés mértékét”. Azt azonban elismerte, hogy a szektornak sokkal jobban tisztelnie kellene a környezetet, és hatékonyabban kellene működnie.

Az egészségesebb élelmiszerek előállításáért és a nagyüzemi mezőgazdaság vegyszermentesítéséért tüntettek a német fővárosban tartott 84. Zöld Hét elnevezésű nemzetközi mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti vásár idején
Fotó: MTI/EPA/Markius Heine

A demonstráción több mint 100 szervezet vett részt, és 171, az ország különböző részeiről érkezett traktor is felvonult.

Neked ajánljuk
Németh Lajos meteorológus véleménye a magyar mezőgazdaságot érintő klímaváltozásról (videó) Öntözés nélkül már elképzelhetetlen a mezőgazdaság a forró nyarakon „Lakni mindenhol lehet, élni tanyán” – Az év hagyományőrző tanyája 2017-ben (rövidfilm) Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam