2019. augusztus 21., Hajna, Sámuel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezrek tüntettek Berlinben a nagyüzemi mezőgazdaság ellen

Traktoros felvonulással kísérve tüntettek szombaton Berlinben a nagyüzemi mezőgazdasági lobbi ellen, és a környezet védelméért. A rendőrség becslése szerint 12 ezer ember vett részt a megmozduláson, de a szervezők szerint 35 ezren voltak.

A tiltakozás a berlini Zöld Hét nemzetközi mezőgazdasági kiállítás megnyitójával egy időben volt. A tüntetők célkeresztjébe a kormány által előnyben részesített nagyüzemi gazdálkodás került, melyet az egészségre és a környezetre veszélyesnek ítéltek meg, miközben a kistermelők és a biogazdák háttérbe szorulnak.

„100 százalék bio, 0 százalék méreg”
Fotó: MTI/EPA/Markius Heine

A Zöld Párt egyik vezetője szerint a tüntetés bebizonyította, hogy igény van az alternatív mezőgazdasági irányelvekre. A tüntetésre a német mezőgazdasági miniszter üzenete az volt, hogy „Nem tudjuk az egész világot etetni, ha csökkentjük a nagyüzemi mezőgazdasági termelés mértékét”. Azt azonban elismerte, hogy a szektornak sokkal jobban tisztelnie kellene a környezetet, és hatékonyabban kellene működnie.

Az egészségesebb élelmiszerek előállításáért és a nagyüzemi mezőgazdaság vegyszermentesítéséért tüntettek a német fővárosban tartott 84. Zöld Hét elnevezésű nemzetközi mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti vásár idején
Fotó: MTI/EPA/Markius Heine

A demonstráción több mint 100 szervezet vett részt, és 171, az ország különböző részeiről érkezett traktor is felvonult.

Neked ajánljuk
ENSZ: segít, ha lemondunk a húsról A toxinnal szennyezett vagy a növényvédővel kezelt gabona a veszélyesebb számunkra? Bécs, a rovarbarát város Rengeteg település csatlakozna az európai mobilitási héthez Amikor megfordítjuk az esernyőt
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam