2020. június 5., Fatime
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bombaciklon tombolt az USA-ban, a legfontosabb agrárterületeit sújtotta

A mínusz 40 fokos hideget követően az olvadásnak induló havat egyébként is nehezen fogadja be a föld. Erre jött rá a márciusi ítéletidő három észak-amerikai államban egy akkora méretű ciklon formájában, amit bombaciklonnak neveztek el. A hatalmas széllel érkező csapadék nyomán áradások pusztítják a földeket.

A farmerek, akik nemrég még a mínusz 40 fokos hideggel küzdöttek, márciusban ciklonnal és áradásokkal szembesülnek Amerikában. Missouri, Wisconsin és Nebraska államokban a legsúlyosabb a helyzet, ahol a tavaszi talajmunkákra és a vetés időbeli elkezdésére így esély sincs – olvasható az agrarszektor.hu cikkében.

Missouri állam északnyugati része még mindig víz alatt áll, a gabonasilókat körbenyaldossa a víz. Csak Nebraskában mintegy 300 embert kellett kimenekíteni az áradás elől. A közlekedési útvonalak is megsérültek, 439 millió dollárra becsülik a kárt. Ez azonban eltörpül a mezőgazdaságot ért egymilliárd dolláros veszteség mellett. Ebből csak az állatokat ért kár 400 millió dollárra tehető.

Így festett a március 13-án lecsapó bombaciklon egy március 18-án feltöltött videóban:

Neked ajánljuk
Népszerűbb a magyar élelmiszer: többen fordultak a hazai termelőkhöz a járvány alatt Több hónap csapadéka hiányzik a föld termőrétegéből Károly herceg a földekre küldené a briteket Füstbe ment egy rossz szokás A pálmaolaj vagy a betiltása a kevésbé fenntartható?
Tovább a forrásra: agrarszektor.hu
Vissza
Hírfolyam