Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 29., Auguszta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Óriási butaság terjed a méhekkel kapcsolatban

Még hogy cukros vizet kell kirakni a méheknek? Tévedés! – mondta az InfoRádióban az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke, Bross Péter. A mostani szárazság kihat a növények nektártermelésére, nagyon várják a méhészek is a csapadékot.

„Ha a növénytermesztő gazdáknak jó, akkor jó a méhészeknek is. Idén nagyon korán jött a repce, a virágzásában már benne vagyunk, a méhek szépen fejlődnek. Ugyanakkor volt egy jelentős téli méhpusztulás, és

sok mézre ebben az aszályos időszakban akácvirágzás előtt nem számíthatunk, sőt, a szakemberek szerint az akácvirágzásra is kihathat a csapadékmentes idő.”

– mondta el Bross Péter az InfoRádióban.

Fotó: MTI/Varga György

Az elnök arról is beszélt, hogy a kormány csatlakozott egy uniós programhoz, amelyen keresztül pályázhatnak a méhészek, s az önrészt a kormány biztosítja. Nemsokára bevezetik a megporzási támogatást, ami nem is anyagilag, inkább erkölcsileg jelent megbecsülést a méhészek számára, mivel a mezőgazdaságon belül háttérbe vannak szorítva.

„Gyakorlatilag teljesen felesleges cukros vizet kitenni a méheknek. A méhek nektárt és virágport fogyasztanak a természetből, cukros víz helyett inkább ültessünk növényeket”

– reagált Bross Péter a tévhitre. Hozzátette: Tavasszal a méheknek bőséges méhlegelőjük van, a cukros vizet pedig meg sem találja a méhecske, amíg talál természetes tápláléklelőhelyet.

Neked ajánljuk
Büntetést kell fizetni a gyomorforgató bűz miatt – Belerokkan a baromfitelep Karantén a kertben – Mit csináljunk otthon a koronavírus-járvány idején? Világűrben járt paradicsommagokat vetettek el egy veresegyházi üvegházban Csatlakozz te is! Finn jó tanácsok a fizikai távolságtartásról a járvány idejére
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam