2019. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A versenyképesség fokozásában nagy a GMO-mentesség szerepe

Magyarország kiváló ökológiai adottságokkal rendelkezik a korszerű mezőgazdasági termelés kialakításához, a megfelelő minőségű és mennyiségű élelmiszer előállításához. A GMO-mentesség is nagy előny.

Az Agrárminisztériumban tartott GMO-tematikus napon Nagy István agrárminiszter arról beszélt, hogy a magyar mezőgazdaság versenyképességének fokozása érdekében a genetikailag módosított szervezetektől (GMO) való mentesség óriási lehetőséget jelent.

Hozzátette: a magyar kormány által képviselt GMO-mentes politika eredményeként

soha, egyetlen génmódosított növény sem került köztermesztésbe az országban, az jelenleg is teljeskörűen tiltott.

A magyar GMO-mentes stratégia nem változik, Magyarország továbbra is kiáll az alaptörvényben meghatározott célért, azaz a magyar mezőgazdaság GMO-mentességéért.

Fotó: MTI/Varga György

A tematikus napon több mint 50 szakértő képviselte a géntechnológiai tevékenységeket végző magyar kutatóintézeteket, vállalkozásokat, egyetemeket, növénynemesítőket, valamint az engedélyező és ellenőrző hatóságokat. A vitában részt vettek többek között környezet- és természetvédő civil szervezetek, méhészeti szakemberek, valamint az élelmiszer- és takarmányiparban dolgozó szakértők is.

Neked ajánljuk
Konferencia a GMO-ról Megújult állattartó telepek az őshonos fajokért A klímaváltozás nagyon veszélyes lehet a whiskygyártásra Erdő Ernő bácsi meséi 46-50. Ezeken a vasútállomásokon osztanak ingyen ivóvizet
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam