2020. május 31., Angéla, Petronella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európa egyik nevezetessége lehet a Bezenyére tervezett, falu nagyságú gigakertészet

Az üvegházak mellett lakónegyed is épül, és azt ígérik, a telep nem fog szén-dioxidot kibocsátani. A külföldi sajtó már most elismerően ír a kertészeti központ tervéről.

Egymilliárd euróért, vagyis több mint 300 milliárd forintért építenek Magyarországon egy olyan hatalmas, 300 hektáros kertészetet, amelynek zéró lesz a szén-dioxid-kibocsátása.

Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

Egy német cég Hegyeshalom és Bezenye határában kívánja felhúzni

az üvegházból, szabadföldi kertészetből, feldolgozó- és logisztikai központból álló telepet, ami akkora lenne, mint egy falu.

Hubert Schulte-Kemper, a német FAKT AG elnök-vezérigazgatója azt ígérte, ez lesz Közép-Európa legkorszerűbb kertészeti központja.

Az Agrárszektor című lapnak eljuttatott tervek szerint 3-5 ezer új munkahelyet teremtenének helyben lakással, a gyermekek számára óvodai és iskolai elhelyezéssel, és szabadidő eltöltésére alkalmas infrastruktúrával. Ehhez az energiaellátást, az infokommunikációs csatornákat és a közlekedési lehetőségeket is kiépítenék.

A termelést és a lakónegyedet geotermikus energia, napenergia és biogázra alapozott energia szolgálná ki.

A tervekről a külföldi sajtó is ír.

„Reméljük, ez lesz Európa egyik nevezetessége. Ez a beruházás az elmúlt évtizedek legnagyobb és legkomplexebb mezőgazdasági és élelmiszeripari projektje, Közép-Európában egyedülálló” – mondta a Deutsche Wellének Nagy István agrárminiszter.

Neked ajánljuk
Népszerűbb a magyar élelmiszer: többen fordultak a hazai termelőkhöz a járvány alatt Károly herceg a földekre küldené a briteket Fehér szarvas…! A szemünk káprázik? Rekordszámú új ragadozó szivacsfajra bukkantak Ausztrália partjainál Ha nem rohan el fülünk mellett a madárdal...
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam