2020. február 20., Aladár, Álmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mobilalkalmazással választhatjuk ki a legjobb dinnyét

Keresd a dinnyést! Ezzel a névvel hozott létre mobilapplikációt két baranyai fiatal. Az ötletes fejlesztésnek köszönhetően a pécsiek könnyen meg tudják különböztetni a hazait az importdinnyéktől, ami elősegíti a tudatos vásárlói mentalitás kialakulását és erősödését, továbbá hozzájárul a baranyai gazdaság élénkítéséhez is – hangzott el a már hagyományosnak számító szezonindító pécsi dinnyekóstoltatáson. 

Az eseményt július 19-én a Kossuth téren tartották a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében Pécs város vezetése, a Baranya Megyei Kormányhivatal, valamint a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete együttműködésében.

Rittlinger József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke elmondta, hogy Baranyában körülbelül 150 hektáron termelnek dinnyét, ebből évente átlagosan 6000 tonnát takarítanak be. Ennek nagy részét a helyi piacokon, közvetlenül értékesítik. Hozzátette,

a promóció egyik célja a helyi, kiváló minőségű ormánsági dinnye megismertetése,

ezenfelül nagy hangsúlyt fektetnek a helyi termelők bemutatására is – írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Népszerű volt a dinnyekóstoltatás, a pécsiek szívesen ettek a helyi gyümölcsökből Fotó: nak.hu

Őri László, Pécs alpolgármestere a dinnyepromóción hangsúlyozta, a cél, hogy helyben termett idénygyümölcsök – a közétkeztetésen keresztül – az óvodások és iskolások asztalára is kerüljenek. Az alpolgármester kiemelte, üdvözli a baranyai fiatalok, Horváth Vivien és Szin Krisztián fejlesztő munkáját.

A dinnyéskereső okostelefonos alkalmazásnak köszönhetően a helyi és a magyar dinnyét a pécsiek már könnyedén meg tudják különböztetni az importdinnyéktől,

ami elősegíti a tudatos vásárlói mentalitás kialakulását és erősödését, valamint a baranyai gazdaság élénkítését is. A „Keresd a dinnyést!” nevű applikációt dr. Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Országos Kertészeti és Beszállítóipari Osztályának elnöke mutatta be. 

Az egyelőre tesztüzemben működő – a baranyai és más kisebb termőterületeket bemutató – alkalmazás a következő héttől mind iOS-re, mind pedig Android operációs rendszerre elérhető lesz.

Neked ajánljuk
Az ünnepek után fontos szerep vár a feleslegessé vált karácsonyfákra Jégvulkánok törtek ki a Michigan-tóból A környezet érdekében csavar egy kicsit a kupakjain a Coca-Cola A boldogság titka (TED-előadás magyar felirattal) Egy nő úgy döntött, hogy a Teslája lesz az otthona
Tovább a forrásra: agrotrend.hu
Vissza
Hírfolyam