2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ennyire egyszerű a poloskák elleni védekezés

A poloskák ellen valószínűleg már rengeteg házi praktikával megpróbálkozott a kertészek többsége, de nem mindenkinél válnak be ugyanazok a módszerek. Az utóbbi időben a bosszantó kártevő még inkább elszaporodott Magyarországon, és évről évre egyre több tápnövénye van. Cikkünkben bemutatunk egy olyan tippet az ellenük való védekezésre, ami működik.

Az agrarszektor.hu honlap talált egy gyors módszert, amellyel távol tarthatók a poloskák a zöldségektől és gyümölcsöktől.

Elég mindössze két, amúgy is gyakran előforduló növényt elültetnünk a kertünkben, amelyek majd magukhoz vonzzák a poloskákat.

Van, aki szerint néhány szál búzával kitűnően távol lehet tartani a poloskákat a kerttől, akik így inkább a kalászoló zöld gabonát szívogatják a zöldségek és gyümölcsök helyett. Ehhez elég mindössze néhány szem búzát elültetnünk a kertben négyzetméterenként, és a tapasztalatok szerint a többi növényt alig éri majd kár.

Fotó: agrarszektor.hu

Mások szerint két másik növény ugyanolyan jól szolgál a poloskák ellen, mint a búza.  A szőrös disznóparéj nagyon gyakran megtalálható gyomnövény, és egy kertész tapasztalatai szerint a poloskák inkább a paradicsomjai között lévő néhány disznóparéjon tanyáznak, és nem a paradicsomon.

A másik hasznos növény a csalán, ugyanis a virágzatát nagyon szeretik a poloskák, tömegesen azon pihennek. Vagyis ha el akarjuk őket távolítani a kertből, elég mindössze a csalán virágzatát levágni, és máris sok poloskától szabadulhatunk meg egyszerre.

A poloskák ellen egyébként nagyon nehéz védekezni, lévén hogy az utóbbi években egyre több lett a tápnövényük. Habár a mezőgazdaságban és kiskertekben engedélyezett rovarölő szerek mindegyike végez a kártevővel, komoly gondot jelent, hogy a táplálkozó lárvák a termések érésekor jelennek meg, amikor már ügyelni kell az élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartására is.

Neked ajánljuk
A méhcsaládok száma Magyarországon (2000-2019) Egyre népszerűbbek a befektetők körében a rovarevő startapok Európában is ritka rovart találtak Nógrádban Óvatosan a bambuszpoharakkal! 2000 nehéz helyzetbe került gyermek kapott segítséget
Tovább a forrásra: agrarszektor.hu
Vissza
Hírfolyam