2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Támogatás a vadvilág fellendítéséért és a klímaváltozás ellen

Az új angol mezőgazdasági törvény szerint a gazdálkodóknak a „közjóért”, például a vadvilág fellendítéséért és a klímaváltozás megakadályozásáért fizetnek.

A brit kormány előterjesztette azt az új mezőgazdasági törvényét, amely Angliában a brexit után a jelenlegi földalapú EU-s támogatási rendszertől eltérő módon szabályozza a gazdálkodást.

Az új jogszabály a termőföld, a víz és a levegő védelmére, a növények és vadvilág felvirágoztatására, a klímaváltozás visszaszorítására, a csodálatos tájak fenntartására, a nagyközönség hozzáférésére, illetve az állategészségügy és jólét fellendítésére hozott intézkedések szerint jutalmazza majd a gazdálkodókat.

Fotó: magyarmezogazdasag.hu

A törvénytervezet, amely az általános választások után lép életbe, most nagyobb hangsúlyt helyez az élelmiszergyártásra, kifizetéseket biztosít a talaj védelmére,
és elvárja, hogy a kormány az élelmiszer-biztonságról rendszeresen jelentést tegyen.

Ez a cikk és a témában további írások a Magyar Mezőgazdaság 2020/5. számában olvashatók.

Neked ajánljuk
Hidegen hagyja a beporzókat a virágillat a szennyezett levegőben Két fontos ok miatt is válasszunk hazait! Amire senki nem gondolt: gyümölcsök fölé tettek napelemet Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam