2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vége van a gazdaság számára értéktelen csibék gyilkolásának?

A nagyüzemi keltetőházakban megszokott folyamat a kisebb gazdasági hasznot hozó, tojást rakni nem képes állatok bezúzása vagy elgázosítása. Ezzel évente csibék millióit végezték ki. Franciaországban videófelvételek készültek a módszerről, melyeket a nyilvánosság elé tártak, és azok hatalmas közfelháborodást okoztak.

Franciaországban betiltják a tojást rakni nem képes, hímnemű csibék megölését 2021-től. 

„Néhány bevett módszer sokkoló lehet a honfitársaink számára, de ezeket a gazdák nem kedvtelésből alkalmazzák. Kidolgozott és specializált mezőgazdasági folyamatok részei. A következő hetekben nyilvánosságra fogjuk hozni a szabálykönyveket, hogy betilthassunk minden fájdalommal járó eljárást” – közölte a mezőgazdasági miniszter, Didier Guillaume.

Fotó: pixabay.xom

Emellett jövő évtől betiltják a malacok kasztrálását, amelyet azért alkalmaznak a sertéstenyésztésben, hogy a hízósertés nagyobb súlygyarapodást produkáljon.

Neked ajánljuk
Mindent a káposztáról Hínárral csökkenthető a szarvasmarhák metánkibocsátása Házhoz jön a piac Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: agroinform.hu
Vissza
Hírfolyam