2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás hatása a növénytermesztésre

A klímaváltozás a növénytermesztésben is jelentős fejtörést okoz a kertészeknek. A szélsőséges időjárás hatására a régi jól bevált fajták, illetve trükkök, praktikák már nem úgy teljesítenek, mint régen. A különböző nemesítőházak azon dolgoznak, hogy ezen megváltozott időjárási körülményekre olyan fajtákat nemesítsenek, amelyekkel a végfelhasználóknak sikerélményük lesz.

A folyamatos változások korát éljük, egyre fontosabb innovatívnak lenni, és egy lépéssel gondolkodásban előrébb járni, a vásárlók igényei elé menni.

A vásárlási morál is változni látszik. Az idősebb generáció a jól bevált „piros álló muskátli és egy kis petúnia” elvével vásárol. Ezzel szemben

a fiatalabb generációt nem a mennyiség, hanem inkább a minőség érdekli és az, hogy a mai felgyorsult világban minél kevesebb gondozást, törődést igényeljen a növény, ugyanakkor megkapó látvány legyen és különleges.

Az agrotrend.hu cikksorozatában olyan egynyári növényeket igyekszik bemutatni, amelyek ezeknek az elvárásoknak leginkább megfelelnek.

Fotó: agrotrend.hu

Forradalmi áttörés történt a muskátlinemesítésben, a peltatumok és a zonalek legjobb tulajdonságait ötvözték, aminek eredménye egy rendkívül ellenálló és jó habitusú új generációs muskátli lett.

A Champion már 7 színben kapható muskátlijai a tervek szerint a következő szezonban 2 új színnel bővülnek. Ami már elérhető, az 2 dupla virágú sötétpiros, 1 szimpla virágú piros, valamint egy intenzív neon, egy szép lila és egy sötét rózsaszín szemes muskátli. Az idei évben egy szép dupla virágú Salmon színnel bővült a paletta.

Neked ajánljuk
Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: agrotrend.hu
Vissza
Hírfolyam