2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zavarja a városból kiköltözőket, ezért törvénybe iktatják a vidéki szagokat és hangokat (videóval)

Franciaországban törvényt hoznak azokról a hangokról és szagokról, amelyek a vidéki élet szerves részei. Az ok: sok városból vidékre költöző indított pert a kakasok hangos kukorékolása és a trágyák terjengő szaga miatt. Cikkünkben egy videót is találnak, egy több mint hatórás hangfelvétel-összeállítást arról, mi zavarhatja a városból vidékre kitelepülőket.

A vidékre költöző francia városlakók nehezen szembesülnek azzal, hogy a falusi csendet kakasok kukorékolása, birkák bégetése, harangok zúgása töri meg, a reggeli levegőbe pedig némi takarmány- és trágyaszag is vegyül. A volt városlakók képesek voltak hosszú és abszurd perekbe bonyolódni, és a bíróságok volt, hogy a javukra döntöttek.

Sok kakast csak az internetes petíciók mentettek meg a fazéktól. Több alperes számára a bírósági ítélet a termelési profil megváltoztatását, vagy akár a gazdálkodás megszüntetését írta elő

– számolt be róla a magyarmezogazdasag.hu.

Fotó: goodfon.com

Most szeretnének pontot tenni a civakodás végére, ezért a francia nemzetgyűlés elé került egy törvénytervezet azért, hogy jogszabályokban állapítsák meg, mely vidéki településeken milyen érzékszervi hatásokat kötelesek eltűrni a vidéki életre vágyó polgárok. Ennek a jogi eljárásnak az abszurd és kiszámíthatatlan konfliktusokat kell lezárnia a különböző tartományokban.

Fotó: magyarmezogazdasag.hu

Az új törvényben érzékszervi örökségnek nevezik azokat a hangokat és illatokat, amelyek nem tekinthetők a vidéken zavarónak vagy kellemetlennek. A tervezet tartalmazza az összes régióra jellemző zajok és szagok teljes listáját.

A törvény életbe lépése után a hegyvidéken a juhok bégetése vagy kecskék mekegése is az örökség része lesz, ugyanúgy, mint az alföldi területeken a folyékony trágya és a szarvasmarhák „illata”. És ezután a templomi harangok zúgása miatt sem lehet majd perelni.

Azoknak, akiket nem zavarnak a vidéki élet zajai, íme, egy 6 és fél órás összeállítás reggeli vidéki hangokból (kakaskukorékolás és tehénbőgés többek között 3 óra 20 perc környékén hallható):

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam