2020. november 26., Virág
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mentsük meg a balatoni tulipánokat – Idős szüleinknek is rendelhetünk belőlük

176 000 tulipán juthat a szemétbe, hogyha nem segítünk. A tulipánszüret sajnos elmarad a koronavírus-járvány miatt, de a Kőröshegyi Levendulás lelkes csapata megtalálta a tökéletes megoldást. Nézzük, mit tehetsz, ha szeretnél segíteni a mesés virágokon!

Minden évben rengetegen várják, hogy eljussanak a tavasz egyik legszebb ünnepére, a Kőröshegyi Levendulásban megtartott tulipánszüretre. Az új típusú koronavírus megjelenése elsöpörte a tulipánszüretet is. Elképesztő mennyiségű virághagyma várt pedig mindenkit, összesen 176 000 szépség.

Az ültetvény lelkes csapata kitalált valamit annak érdekében, hogy ne kerüljenek a tulipánok a szemétbe.

Aki szeretne részt venni a tulipánszüretben, az megteheti – online rendelhetünk a szépségekből, a levendulás csapata pedig házhoz szállíttatja a csomagot.

A csokrok tíz szálanként növekednek, a virágok szárát pedig nedvesen tartják, ami egy-két napig kitart, egészen addig, amíg meg nem kapja a megrendelő.

Életkép az egyik előző tulipánszüretről Fotó: sonline.hu

A legjobb a dologban az, hogy nemcsak magunknak rendelhetünk, megörvendeztethetjük szüleinket, nagyszüleinket, akikkel nem találkozunk mostanában. Ezzel a cselekedettel támogathatjuk a levendulás fennmaradását, bízva abban, hogy a levendulaszüreten már személyesen is részt tudunk venni.

A rendeléseket ezen a linken lehet leadni – ne lepődjetek meg, ha az a kiírás fogad, hogy jelenleg nem tudnak további rendeléseket fogadni, ugyanis időnként lezárják, hogy utol tudják érni magukat, majd a felületet újra megnyitják. A Kőröshegyi Levendulás hivatalos Facebook-oldalán kaphattok hírt az aktuális információkról, érdemes követni őket ott is.

Neked ajánljuk
Éghajlatváltozásra hangolva – Hormonszabályozott gyökérnövekedés Elindult a 2021-es év fafaját kiválasztó virtuális szavazás Komoly veszélyt jelentenek az özönnövények az őshonos gyepes élőhelyekre Olvasnivalóval könnyíti a járványhelyzetet két könyvkiadó Nagy segítség az otthon tanulásban
Tovább a forrásra: agraroldal.hu
Vissza
Hírfolyam