2021. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A holland virágtermés 80 százalékát el kellett pusztítani, Kenyában is gondban vannak (videókkal)

Több mint százmillió tulipánt semmisítettek meg a hollandiai Aalsmeerben, a világ legnagyobb világpiacán, miután a járvány miatt visszaeső virágkereslet hatására nem akadt vevő az árura. Kenyában hasonló helyzetbe kerültek a virágkereskedők.

A világ virágkereskedelmében Hollandiának 44 százalékos a részesedése, az exportált virághagyma 77 százaléka érkezik Hollandiából. Az ikonikus ágazatot nagyon megviseli a válság, a termelők többsége állami támogatás nélkül csődbe is mehet – számol be róla a g7.hu. 

Az elmúlt egy hónapban a kereslet bezuhanása miatt mintegy 400 millió virágot pusztítottak el Hollandiában, ezen belül – a legnagyobb holland virágkereskedő becslése szerint – 140 millió tulipánt.

A Royal Flora Hollandia igazgatója a The New York Timesnak azt nyilatkozta: a teljes idei termés 70-80 százalékát is meg kell semmisítsék a termelők az év legnagyobb forgalmát jelentő időszakban, amikor a nők napja, a húsvét és az anyák napja is megsokszorozza az igényeket.

A naaldwijki piacról az alábbi rövid videó készült:

Kenyát is hasonlóan rosszul érinti a virágexport kiesése. Mivel a koronavírus-járvány megállította a világ legnagyobb gazdaságait, a járatokat, az összejöveteleket és a mindennapi élet nagy részét, Kenya virágipara is összehervadt. Ahelyett, hogy esküvőkre, temetésre és romantikus gesztusokra repülnének Európába vagy a Közel-Keletre, több tízezernyi rózsa került egy rögtönzött szeméttelepre:

Neked ajánljuk
Speciális ajándékcsomagok a rászorulóknak Tovább nőtt a környezetbarát csomagolóeszközök iránti kereslet Szeméttel borították be a Kékestetőt a téli sportok szerelmesei Sam, a tűzoltó – Havazás (bábfilm) Fákkal ünnepli a gólyákat a Soproni Egyetem
Tovább a forrásra: g7.hu
Vissza
Hírfolyam