2020. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Károly herceg a földekre küldené a briteket

Károly herceg arra buzdítja a briteket, hogy menjenek ki a földekre, és segítsenek a gazdáknak a termés betakarításában e járványos időkben.

A brit trónörökös egy Instagramra és Twitterre feltett videóüzenetben emlékeztette a briteket arra, hogy az élelem „nem varázsszóra terem”, hanem a „nagyszerű” brit állattenyésztők és növénytermesztők munkájával kezdődő folyamat eredménye.

A herceg, aki maga is biogazdálkodást folytat skóciai, birkhalli veteményeskertjében, elismerte, hogy a szántóföldeken végzett munka nem kimondottan vonzó, és „olykor fárasztó”.

Fotó: Twitter/Clarence House

Üzenetével a trónörökös a kormány és az agrárszektor közös, Pick for Britain nevű kampányát támogatja, amelynek célja többletmunkaerő toborzása a földekre a járvány idején.

A kampány keretében egyebek között a diákokat buzdítják arra, hogy töltsék be azoknak a külföldi mezőgazdasági munkásoknak a helyét, akik a koronavírus-járvány miatt hazájukban rekedtek. Az idénymunkások hiánya előrevetíti annak rémképét, hogy a földeken rohad el a betakarítatlan gyümölcs és zöldség.

A helyzetet súlyosbítja, hogy sok, főleg kelet-európai vendégmunkás véglegesen visszatért hazájába azután, hogy Nagy-Britannia az Európai Unióból való kilépés mellett döntött.

Neked ajánljuk
Természetvédelmi, vadgazdálkodási és méhészeti összefogás az agrártámogatások megváltoztatásáért Több 100 milliárdot veszít a magyar mezőgazdaság, ha alacsonyan marad a Duna A húsevő növények negyedét kihalás fenyegeti A koronavírus hatására a magyar divat is fenntarthatóbbá válhat A fenntarthatóság jegyében működik együtt az amerikai tejipar színe-java
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam