2022. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kanadaiak kísérlete drónnal, egy hónap alatt 40 ezer fa elültetésére (videóval)

A Torontótól északra fekvő helyen egy korábbi tűzvészben rengeteg fa égett le. A Flash Forest nevű cég olyan drónt dolgozott ki, amely a mezők fölé lebeg, és vetőmaghüvelyeket lő a földbe, őshonos hosszútűs és lucfenyőket ültetve, így segítve elő, hogy a madarak élőhelye is helyreálljon.

A Flash Forest arra készül, hogy májusban ezzel a technológiával 40 000 fát ültet el a környéken, az év végére pedig más régiókkal együtt fák százezreit. Terveik szerint 2028-ra 1 milliárd fa elültetéséig jutnak el. A társaság úgy véli, hogy

a technológia olyan ambiciózus célok elérésében segítheti a világot, mint az erdők helyreállítása, a biológiai sokféleség csökkenésének felszámolása és az éghajlatváltozás elleni küzdelem.

A Flash Forest társalapítója és stratégiai vezérigazgatója szerint miközben új fákat ültetünk, a meglévő erdők megvédésére is oda kell figyelnünk, mert míg sokféle kísérlet történik az újratelepítés kezelésére, aközben évente 7 milliárd fa vész el a világon.

Neked ajánljuk
Tovább nő a hazai erdőállomány Tornádókkal kísért hózáporok Görögországban Hol tart az EU, és hol Magyarország a megújulók terén? Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába A tervező, aki szőttesekkel mesél az erdőről
Tovább a forrásra: fastcompany.com
Vissza
Hírfolyam