2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vadgazdálkodást, az erdőgazdálkodást, de a kirándulókat is zavarják a motorosok

A Duna–Ipoly Nemzeti Park területéről számos állampolgári panasz érkezett az egyre agresszívebbé váló terepmotorosok és quadosok miatt, ezért a Természetvédelmi Őrszolgálat szinte minden hétvégén ellenőrző akciókat végez rendőri segítséggel a nemzeti park és a tájvédelmi körzetek területein.

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a Békás-szoros–Nagyhagymás Nemzeti Park vezetői attól tartanak, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások fokozatos feloldásával ellepték a környéket a terepmotorosok, akik nagy károkat okoznak a védett terület élővilágában.

A napokban a Duna–Ipoly Nemzeti Park számolt be közösségi oldalán arról, hogy

az utóbbi hónapokban megnövekedett a védett természeti területeken engedély nélküli technikai sportokat végzők száma. Tevékenységük nemcsak a megőrzendő természeti értékeket veszélyezteti, hanem a kirándulókat, a kisgyerekes családokat, a csendes sportokat végzőket is.

Fotó: Facebook/Duna–Ipoly Nemzeti Park

Számos állampolgári panasz érkezett az egyre agresszívebbé váló terepmotorosok és quadosok miatt, ezért a Természetvédelmi Őrszolgálat szinte minden hétvégén ellenőrző akciókat végez rendőri segítséggel a Duna–Ipoly Nemzeti Park, valamint a tájvédelmi körzetek területein.

„Mivel a területeken folyó erdő- és vadgazdálkodást, néhol az állattartást is jelentősen zavarják az engedély nélkül végzett motoros technikai sportok, ezért a gazdálkodókkal megerősítve zajlanak már ezek a hétvégi ellenőrzések”

– tették hozzá a sok reakciót kiváltó bejegyzésben.

A Duna–Ipoly Nemzeti Park területén csak az elmúlt hétvégén 5 terepmotoros, 5 terepjárós és 1 quados akadt fenn az ellenőrző pontokon, ellenük közigazgatási eljárást indítottak a szakemberek. Néhány esetben a rendőrség is szabott ki helyszíni bírságot jogosulatlan vezetés vagy más, nem természetvédelemmel összefüggő okok miatt – írja az Erdő-Mező Online.

Neked ajánljuk
Segítségnyújtás földhasználóknak a gyepes élőhelyek védelmében Tovább nőtt a nemzeti parkok népszerűsége Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen A Giro d'Italia győztese kerékpárt ajándékozott Ferenc pápának
Tovább a forrásra: erdo-mezo.hu
Vissza
Hírfolyam