2020. szeptember 30., Jeromos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Népszerűbb a magyar élelmiszer: többen fordultak a hazai termelőkhöz a járvány alatt

Egyre többen választják a koronavírus-járvány alatt a magyar előállítású élelmiszereket. A cél az, hogy minden területen nőjön a magyar élelmiszerek felhasználásának aránya, mert így juthat versenyelőnyhöz a hazai mezőgazdaság.

Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke az M1 aktuális csatornán arról beszélt, hogy a járvány elején kezdődött felvásárlási láz jótékonyan hatott a magyar gyártmányú élelmiszer forgalmára. Rámutatott, hogy

a közétkeztetésben, közellátásban 500 milliárd forintnyi élelmiszert fogyasztanak el évente, ebből 350 milliárdnyi importból származik. A cél az, hogy ez az arány megváltozzon, és minden területen inkább a magyar élelmiszert használják.

Árus a Magyar Piac Szövetkezet és a Magyar Női Unió autós termelői piacán a megnyitó napján, 2020. május 23-án
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Meggyőződésünk, hogy

Magyarország szinte minden élelmiszerből képes önellátóvá válni,

kivéve a déligyümölcsöket, és még néhány terméket. Ezért fontos, hogy amit helyben megtermelnek, azt ott is használják fel, hogy ne a multi áruházláncok raktáraiból árasszák el a kiskereskedelmet” – hangsúlyozta.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez a gondolkodás új megközelítést igényel, aminek része, hogy közvetlenül össze kell kapcsolni az élelmiszer-feldolgozót és a -kereskedőt. Így a termelési lánc zárttá válik, és közvetlenül képes az élelmiszert biztosítani.

Neked ajánljuk
Hidegen hagyja a beporzókat a virágillat a szennyezett levegőben Két fontos ok miatt is válasszunk hazait! A húsevő növények negyedét kihalás fenyegeti A járványügyi intézkedések betartásával, visszafogottan, de folytatódtak a klímasztrájkok A Body Shop bevásárol műanyaghulladékból
Tovább a forrásra: hellovidek.hu
Vissza
Hírfolyam