2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vészjósló jelentés: világszerte komoly visszaesés várható a hústermelésében

A következő két évben 1,7 százalékos visszaesés várható a globális hústermelésben az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (FAO) szerint.

A világszervezet 2020/2021-es jelentése alapján az élelmiszerpiacok még több hónapos bizonytalansággal nézhetnek szembe a koronavírus-járványnak köszönhetően, ugyanakkor az agrár-élelmiszeripar valószínűleg nagyobb rugalmasságot fog mutatni, mint más ágazatok. A negatív hatás leginkább a legkeresettebb alapanyagok ágazataiban (pl. gabonafélék, olajos növények, hús, tejtermékek, hal és cukor) lesz érzékelhető.

A FAO szerint a teljes hústermelés 1,7 százalékkal csökken a különböző állatbetegségek, a koronavírus-járványhoz kapcsolódó piaci zavarok, valamint a szélsőséges időjárási viszonyok elhúzódó hatásai miatt.

Fotó: Shutterstock

A koronavírussal kapcsolatos intézkedések hatására (a kialakult szűk logisztikai kapacitások, keresleti anomáliák, a nagy mennyiségű eladatlan húskészletek) 2020 januárjától a nemzetközi húsárak 8,6 százalékkal csökkentek. A nemzetközi húskereskedelem várhatóan mérsékelt – 2019-hez képest jóval lassabb ütemű − növekedést mutat majd, elsősorban a Kínába irányuló kereskedelem miatt – írja a nak.hu.

Neked ajánljuk
Magyar Nemzet – Nagy István: a járvány rámutatott a hazai termékek fontosságára Évtizedekkel ezelőtti szürkemarha-vérvonalat keltenek életre a Hortobágyon Néhány üzletében bevezeti a használt étolaj visszavételét az ALDI A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő
Tovább a forrásra: nak.hu
Vissza
Hírfolyam