2020. augusztus 11., Tiborc, Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Agrárminisztérium 70 millió forinttal támogatja a zöld civil szervezeteket

Évente mintegy 50 zöld civil szervezet kaphat támogatást az Agrárminisztérium Zöld Forrás pályázata keretében. A segítség célja a természeti értékek védelme, az erőforrások takarékos, hatékony és fenntartható használata, továbbá az emberi egészség környezeti feltételeinek javítása. Az agrártárca erre a feladatra idén is 70 millió forintot különít el, melyet pályázati úton ítél oda.

A szaktárca ebben az évben is meghirdette a Zöld Forrás pályázatot. A keretből a Nemzeti Környezetvédelmi Program megvalósításában közreműködő vagy annak célkitűzéseit elősegítő, környezet-, illetve természetvédelmi célú közhasznú társadalmi szervezetek (egyesületek vagy alapítványok) igényelhettek támogatást.

A koronavírus okozta veszélyhelyzet megszűnésével a bírálóbizottság megkezdi a több mint száz, formailag befogadott pályázat tartalmi bírálatát. A támogatási összeg biztosítja a nyertes civil szervezetek aktív szerepvállalását:

hiánypótló kutatások, a környezeti nevelést szolgáló kommunikációs csatornák és lehetőségek megteremtését, valamint a tudás és az információk hatékony célba juttatását.

Fotó: Shutterstock

A bírálóbizottság javaslata alapján az agrárminiszter dönt a nyertesekről, akik átlagosan 1-1,2 millió forint támogatásban részesülhetnek – olvasható az Agrárminisztérium sajtóközleményében.

Neked ajánljuk
Különleges gyümölcsök: fehér szamóca, sárga málna, zöld ringló Homokhátság: 20 milliárd forint a hatékonyabb mezőgazdaságért Az európai országok besorolása Magyarországon a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából A Lucid-ígéret: 700 kilométer, egyetlen töltéssel Jelentős mértékben csökkent az orrszarvúk orvvadászata Namíbiában
Tovább a forrásra: kormany.hu
Vissza
Hírfolyam