2020. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Veszélyes kihívás az állatok ijesztgetése (videóval)

Fiatalok kihívás formájában arra biztatják egymást, hogy házi- és haszonállatokat ijesszenek meg, és erről videóposztban számoljanak be az interneten. Az állattartók a veszélyekre figyelmeztetnek.

Az ártatlan kihívás a Tik Tok közösségi média platformján indult el, és rohamosan terjedt szerte a világban. A németországi mezőgazdasági és szarvasmarha-tenyésztő szervezetek kamarái hivatalosan is figyelmeztetnek a közösségi média új és nagyon veszélyes jelenségére.

Már több száz ilyen film található a közösségi csatornán, amelyekben a fiatalok egymást vagy háziállatokat – kutyákat és macskákat – ijesztenek meg, amelynek zenei aláfestése a spanyol énekes Toño Rosario Kulikitaka című dala.

A koronavírus-karantén ideje alatt lettek nagyon népszerűek az állatok ijesztgetését bemutató „alkotások”, amelyek vélhetően unaloműzésből születtek. Csakhogy a kihívás a karanténidőszak elmúltával sem ért véget. Helyette új irányt vett: a magánlakások helyett a szabadban tartott állatokat vették célba. Például Németországban egyre több film mutat be legelőn megrémített teheneket.

A jelenséget a tenyésztők rendkívül veszélyesnek tartják, ezért felvilágosítást kezdeményeztek az internethasználók számára, amelyben az új hóbort következményeire figyelmeztetnek, amely mind az emberek, mind az állatok számára végzetes lehet.

Előfordulhat ugyanis, hogy a megrémült szarvasmarha támadni kezd a borjak védelme érdekében, vagy védelmezheti a területét, miközben tragédia következhet be.

A gazdák arra is emlékeztetnek, hogy az elmúlt néhány évben számos tragikus baleset történt az alpesi legelőkön a turisták hibája miatt, akik letértek a kijelölt útvonalakról, és az állatok közé keveredtek.

Neked ajánljuk
A csehek automatából népszerűsítik a saját krumplijukat A japán likőr cefremoslékától boldogabbak a malacok Ragadozók titkos élete – Tengerek mélyén (természetfilm) Rendkívüli mértékű aszály sújtja az Alföldet Nem készültek fel a klímaváltozással járó kockázatokra a világkereskedelem nagy csomópontjai
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam