2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napi több ezer kilogramm termés várható Európa legnagyobb vertikális farmján

A tajvani YesHealth Group a koppenhágai Nordic Harvest ApS-szel együttműködve megkezdte Európa legnagyobb vertikális farmjának építését Koppenhágában. A különleges gazdaság akár napi 3000 kg termést ígér. 

A munkálatokkal várhatóan novemberre készülnek el, így a termelés az év végén indulhat. 

Amint a farm a teljes termelési kapacitását eléri,

naponta több mint 3000 kilogramm élelmiszert tud majd előállítani, ezzel pedig Európa leghatékonyabb vertikális gazdasága lehet. 

Fotó: Shutterstock

A YesHealth Group elnöke, Tsai Wen-Chin és a Nordic Harvest ApS vezetői szerint az építkezés mérföldkőnek számít. Egyrészt ez a projekt a YesHealth globális terjeszkedési stratégiájának fontos és meghatározó lépése, másrészt a vertikális mezőgazdasági ágazat szempontjából is döntő jelentőségű.  

A YesHealth Group szerint a saját technológiájukkal történő növénytermesztés során a bizonyított teljes hozam elérheti a napi 7500 kg-ot is. 

Neked ajánljuk
Évtizedekkel ezelőtti szürkemarha-vérvonalat keltenek életre a Hortobágyon Ki van a BIO mögött?/Termelők és termékek a hazai biogazdálkodás szolgálatában (videók) Feketekatonalégy-tenyésztés a környezetbarát takarmányozásért Szegeden A metánkibocsátás vizsgálatával támogatja a klímavédelmi erőfeszítéseket a SpaceX 8 autó villámtölthető egyszerre a MOL Plugee balatonlellei töltőin
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam