2022. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bőséges a hazai őszibúza-termés

Közel 4,7 millió tonna őszi búza termett hazánkban, így bőven juthat belőle külföldre is, hiszen a belföldi felhasználás általában 2,5-3 tonnát tesz ki. Az őszi káposztarepce és árpa aratása befejeződött, és a búzáéval is hamarosan végeznek – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara adataiból.  

Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára közölte, hogy gyakorlatilag befejeződtek a nyári aratási munkák,

becslések szerint várhatóan mintegy 7,5 millió tonna lesz a nyári gabonatermés.

Az őszi búza aratása a NAK adatai alapján 97 százalékos készültségen áll, ezen kultúra vetésterülete idén közel 900 ezer hektárt, termésátlaga pedig hektáronként 5,28 tonnát tesz ki.

Fotó: Shutterstock

Az őszi káposztarepce és árpa aratása befejeződött: 311 ezer hektáron vetettek repcét, amely jelentősen megszenvedte az időjárást, így az össztermés mintegy 781 ezer tonna. Az őszi árpa vetésterülete 238 ezer hektár volt idén, abból 1,335 millió tonnát takarítottak be.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 8. rész – Bevásárlóközösség – You Tyúk (videó) A pazarlás csökkentése érdekében változik egy törvény Több mint 70 ezren vettek részt a környezetvédelmi konzultációban A Földközi-tenger védett területeit is elborító műanyag eredete Tavaly kevesebb autót adott el az Audi, de az elektromos modellek értékesítése kilőtt
Tovább a forrásra: hellovidek.hu
Vissza
Hírfolyam