2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nemet mondott a pazarlásra a lengyel Lidl

A jó elnyeri jutalmát típusú történet tartotta lázban Lengyelországot a napokban: a jó minőségű, de girbegurba alakú céklákat a „gonosz felvásárlók” elutasították, mégis eljuthatnak a lengyel családok asztalára. A cékla a lengyeleknél az egyik legnépszerűbb, igen egészséges zöldség, nemzeti konyhájuk egyik alapanyaga.

A girbegurba cékla íze, minősége nem tér el a kerek fajtától, ám a kereskedők az alakja miatt nem vették át az árut a termelőktől. A média azonban felkapta a görbe, de finom cékla hírét, amely igen népszerűvé vált. A leleményes Lidl Polska ezt meglovagolva bejelentette, hogy megveszi a furcsa árut.

A girbegurba lengyel cékla Fotó: farmer.pl

A Lidl közvetlenül a termelőtől vásárolja a külsőleg hibás, de minőségi terméket,

annak jegyében, hogy semmit ne pazaroljanak el.

A kereskedelmi lánc ahhoz a lengyel gazdához fordult először a felvásárlási szándékával, aki másfél tonnát termelt ebből a céklafajtából. A termelő nagyon boldog, hogy a média segítségével a panasza meghallgatásra talált. Az üzlet nem csupán neki, hanem a többi céklatermelő kis- és a közepes vállalkozásnak is előnyös.

A nem tökéletes cékla a Lidl Polska összes üzletében kilónként 0,99 zlotyért (80 forint) lesz kapható.

Neked ajánljuk
Három élelmiszeripari óriáscéget hoztak kapcsolatba az Amazonas irtásával Dollármilliárdokat költ Afrika a betelepült fajok ellen küzdve (videóval) A lengyel bányászok mindenáron ragaszkodnak a sziléziai szénbányákhoz Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást Rekordhőséget hozott a június az Egyesült Államokban
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam