2021. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb honlapon rendelhetünk közvetlenül termelőktől, háztól házig

Március 1-jén indult el Magyarország legújabb online termelői piaca. A Digitális Termelői Piac program keretében induló kozertplusz.hu közvetlenül köti össze a termelőket és kézműveseket a fogyasztókkal, minőségi színvonalon. Március 31-ig minden megrendeléshez ingyenes a szállítás.

A győri Széchenyi István Egyetem szakmai mentorálásával megvalósuló projekt a Digitális Agrár Stratégia végrehajtása körében, a kormány veszélyhelyzeti támogatásából valósulhat meg – számolt be róla az uzletem.hu.

A koronavírus-járvány idején egyértelművé vált az élelmiszer-logisztikai hálózat sérülékenysége és kiszolgáltatottsága. Magyarország legújabb online termelői piacát éppen azért álmodták meg, mert kézzelfoghatóvá vált, hogy elengedhetetlen egy alternatív élelmiszer-logisztikai hálózat kialakítása, amely

vészhelyzetben is képes – akár országos szinten – biztosítani a lakosság minőségi magyar termékekkel történő ellátását.

Fotó: kozertplusz.hu

A kozertplusz.hu úgynevezett rövid ellátási láncot biztosít, azaz

közvetlenül köti össze a mezőgazdasági termelőket, kézműveseket a fogyasztókkal, valamint más felhasználókkal, mindezt úgy, hogy garantálja a minőségbiztosított termékek piacra kerülését, és a fogyasztóvédelmi előírások maradéktalan érvényesülését.

A termelő és a vásárló igényeit is kielégítik

Tordai Péter üzletfejlesztési vezető a rövid ellátási láncok szerepét emelte ki, hiszen az ezen keresztül végbemenő értékesítés a legalkalmasabb módja annak, hogy

a fogyasztók biztonságos, egészséges, minőségileg ismert és elismert eredetű termékekhez jussanak.

A hivatalos tesztüzemmód március elsején indult, a partnerek száma pedig már az előkészületi időszakban is dinamikusan növekedett. 

Háztól házig szolgáltatás és átvételi pontok

A tesztüzemmódban három régióra osztották fel hazánkat:

  • amely magában foglalja az M1-es autópálya vonalát Győrig, többek között Tatával, Tatabányával, Etyekkel és Bábolnával;
  • az M5-ös autópályát Szegedig, Kecskeméttel, Kiskunfélegyházával és Lajosmizsével;
  • valamint Budapestet és az agglomerációt Érddel, Diósddal, Fóttal és Mogyoróddal, a teljesség igénye nélkül.

Ezeken a területeken háztól házig vállalják a kiszállítást, március 31-ig ráadásul ingyenesen. Az ország többi részén átvételi pontokra van lehetőség termékeket rendelni, heti rendszerességgel több mint 500 településen, úgymint Pécs, Békéscsaba, Salgótarján, Miskolc, Szekszárd, Villány, Székesfehérvár, Gyöngyös, Paks, Balatonfüred, Keszthely, Debrecen.

Tordai Péter hangsúlyozta: nyár végére szeretnék lefedni az ország minden régióját a házhoz szállítással, és a tesztüzem tapasztalataira építve elindítani a végleges platform működését.

A tervek szerint a vetőmagtól az asztalig nyomon követhető lesz minden termék, ami garantálja minden áru valódiságát.

A kozertplusz.hu azon túl, hogy támogatja a helyi termelők és fogyasztók kínálatának és keresletének egymásra találását, az országos logisztikai kapacitás rendelkezésre bocsátásával elősegíti a kistelepülések boltjainak áruval történő ellátását is.

Neked ajánljuk
Hagymások ültetése ősszel (videó) Egyre népszerűbb egy horvátországi méhhotel Továbbra is problémát jelent a nitrátszennyezés Európában Glasgow-ban új pályára kellene állítani a klímavédelmi törekvéseinket Éheznek és pusztulnak a manátuszok Floridában
Tovább a forrásra: uzletem.hu
Vissza
Hírfolyam