2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jobban figyelnek a pálmaolaj-termelő cégek

Az erdőirtásért leginkább felelős hét termék-előállító szektor közül a pálmaolaj-termelő cégek teszik a legtöbbet azért, hogy enyhítsék a környezetre gyakorolt hatásukat, hála az elmúlt évek társadalmi nyomásának.

A Carbon Disclosure Project (CDP) elemzői a mezőgazdasági termékek szektorának több mint 550 vezető vállalatát megkérdezve arra jutottak, hogy

a pálmaolajat használó vagy előállító cégek csaknem mindegyike alkalmaz legalább egy, az iparág által elfogadott intézkedést az erdőirtás problémájának kezelésére.

A hétfőn közzétett jelentés szerint a gumigyártásban érintett cégek teszik a legkevesebbet az ügyben, de a kávé- és a szarvasmarhatermékekkel foglalkozó vállalatok erőfeszítései is szegényesek.

Forrás: Shutterstock

„A pálmaolaj évek óta a társadalmi kampányok fókuszpontjában áll. A cégek a hírnevüket kockáztató tényezőként tekintenek rá” 

– írták az elemzők.

A kutatók szerint az erdők megóvása az egyik legolcsóbb és leghatékonyabb módja az éghajlatváltozás megfékezésének, mivel a fák elnyelik az üvegházhatásért felelős szén-dioxidot.

Az ENSZ szerint a 2015 óta eltelt öt évben évente 10 millió hektárnyi erdőterületet pusztítottak el világszerte.

Neked ajánljuk
Lelket ápol, aki kertet művel (videóval) A Föld változásait figyelő új műholdat lőttek fel Zöldebb, méltányosabb, digitálisabb és ellenállóbb Európa a cél Októberben különösen ideje van a javítgatásnak Már nem csak a hurrikánok, a hőhullámok is nevet kapnak
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam