2021. június 22., Paulina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Őshonos gyümölcsfákat telepítettek Rákóczifalván

Több mint harminc különböző, Magyarországon őshonos gyümölcsfát ültettek el a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rákóczifalva egyik általános iskolájának udvarán, a közelmúltban felújított sportcsarnok melletti területen.

A faültetést az idén márciusban elhunyt Hoffmann Imre nyugállományú tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium korábbi közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára kezdeményezte, a fákat is ő választotta ki.

A faültetés célja, hogy az iskola udvarán létrehozzanak egy mini gyümölcsöst, amelynek köszönhetően a diákok megismerhetik a fákat, gondozásuk lépéseit. A szándék szerint a termőre fordult gyümölcsfák terméseit az iskolások fogyasztják majd el, ez is a tapasztalaton alapuló környezeti nevelés része.

Facsemete Rákóczifalván Fotó: szoljon.hu

Túróczi Imre, a mintegy 5300 lakosú Rákóczifalva független polgármestere elmondta: a ceglédi faiskolából érkező 35 fából 32 őshonos gyümölcsfa, a többi kőris és hárs. A fák gondozása nem nehéz, valódi élményt nyújt majd az iskolába járó 279 gyereknek.

A településen a gyümölcsfák ültetésének, termesztésének nagy hagyománya van, és folyamatosan nő a zöldterület. Idén tavasszal – a most érkezőkkel együtt – mintegy százhúsz különféle fát ültettek el Rákóczifalva különböző részein.

Neked ajánljuk
Sok százezer facsemetét ültettek Debrecen közelében A belga bíróság szerint az elégtelen klímapolitika az emberi jogok megsértését jelenti Új szabályok Berlinben: kötelező lesz napelemet telepíteni Itt a nyári menetrend: nem kell ahhoz autó, hogy eljuss a tóhoz! Ezért sem érdemes bedőlni a fast fashion olcsó csábításának
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam