2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem viccesek, sőt, életveszélyesek a fiatalok állatriogatós minivideói (videóval)

Vonat gázolt el a napokban egy tehenet Bajorországban, a rendőrség két fiatal lányt keres, akik vélhetően a „kulikitaka-challenge” keretében riasztották meg az állatot. Állattartók már régóta figyelmeztetnek a kihívás őrült és veszélyes voltára, és a Tik Tok is számos ilyen videót törölt már, de úgy tűnik, még mindig nincs vége.

Ahogy a magyarmezogazdasag.hu korábban is beszámolt róla, Németországban a tavaly tavaszi nagy lezárások idején kezdtek terjedni az állatriogatós minivideók – elsősorban a Tik Tok közösségimédia-platformján.

Fiatalok kihívás formájában arra biztatták egymást, hogy házi- és haszonállatokat ijesszenek meg, és videóposztban számoljanak be róla. A videók zenei aláfestése a spanyol énekes Toño Rosario Kulikitaka című dala, innen a kihívás „kulikitaka-challenge” elnevezése.

Németországban az állattartók szövetségei hamar reagáltak, és felvilágosító kampányt kezdtek az interneten arról, hogy mennyire veszélyes mind az állatokra, mind a kihívásban részt vevőkre, mind a környéken kirándulókra ez a viccesnek szánt dolog.

Elmagyarázták, milyen az, amikor pánikszerűen menekülőre fogja egy több száz kilós szarvasmarha, és hogy nemcsak az emberre, de az állatokra nézve is életveszélyes egy ilyen akció, főleg a vemhes teheneknél nagy a sérülésveszély.

A Tik Tok már több száz ilyen témájú videót törölt időközben, ám úgy tűnik, az őrületnek nincs vége: a legfrissebb hír egy vonat által halálra gázolt tehénről szól.

A német sajtó széles körben beszámolt a Bajorországban történt szerencsétlenségről, és arról, hogy először véletlen balesetnek tűnt, de egy tanúvallomás alapján meglehetősen valószínű, hogy a bizarr állatriogatós kihívás áll a háttérben.

A rendőrség két fiatal lányt keres a vasútközlekedés veszélyeztetése miatt, az anyagi kár 30 ezer euró körüli. A szakemberek továbbra is figyelmeztetnek mindenkit, hogy

óvakodjanak a viccesnek szánt kihívástól.

Az alábbi videóban főként a házi kedvenc kutyák a riogatás célzott szereplői:

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam