2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Talajvíz-szivattyúzás miatt elsüllyedhet Kalifornia mezőgazdasági fővárosa

Corcoran városa büszke arra, hogy a térség farmereinek gyűjtőhelye, azt viszont korábban nem gondolták volna, hogy éppen ez a tevékenység vezethet a vesztükhöz.

Az elmúlt évek során egyre többször pusztított szárazság a kaliforniai Corcoran városa környékén, ezért a gazdák kénytelenek voltak a település alatt húzódó talajvízkészletből is öntözni. Csakhogy a talajvizet lehetetlenség helyettesíteni, így egyes földrétegek beomlottak – írja a liner.hu.

A város annyit süllyedt, mintha egy kétemeletes ház dőlt volna össze, de a gazdálkodók tovább használják a talajvizet, annak ellenére, hogy a helyi kormány és városi tanács ezt megtiltotta.

Kalifornia mezőgazdasági fővárosa – olvasható a felirat Corcoran határában  Fotó: flickr.com/J. Stephen Conn

Miközben az átlagos gazdákra terelnék a felelősséget, valójában a nagy vállalkozások és mezőgazdasági szövetkezetek állnak a nagymértékű pumpálás mögött, és hiába vezettek be szigorításokat, nem álltak le, folytatták a termelést, mintha mi sem történt volna.

Neked ajánljuk
Hogyan előzhetné meg az emberiség az ökológiai összeomlást? 2. rész (videó) Az egres után a málna is el fog tűnni Magyarországról? Idegméregtől elpusztult madarakat találtak Fizessenek többet a városi terepjárósok, mondja egy német polgármester Új akciótervvel küzd a műanyagszennyezés ellen Kína
Tovább a forrásra: liner.hu
Vissza
Hírfolyam