2021. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás

Különleges dátummal gazdagodott az év jeles napjainak listája: az Európai Parlament, az Európai Unió Tanácsa és az Európai Bizottság közös nyilatkozatot írt alá, amely hivatalosan is az EU ökológiai gazdálkodási napjának nyilvánítja szeptember 23-át.

Az EU ökológiai gazdálkodási napja ideális alkalom lesz arra, hogy nyomon kövessük az EU-átlagban célként kitűzött, 25%-os ökoterület-arány és a fenntarthatóbb élelmiszer-ellátó rendszerekre való áttérés megvalósulását, a fogyasztói kereslet alakulását és az EU Ökogazdálkodási Cselekvési Terve teljesítményét. [...] Köszönetet mondok minden ökológiai gazdálkodónak, és egészséges, méltányos és gondoskodó ökológiai gazdálkodási napot kívánok mindenkinek!

– idézi az agrarszektor.hu Jan Plagge, az Ökogazdálkodási Mozgalmak Európai Szövetsége elnökének szavait az esemény kapcsán.

A mozgalom elnöke kiemelte, hogy az új Ökológiai Gazdálkodási Nap az EU Ökogazdálkodási Cselekvési Terv része, amelynek megvalósulását a tagállamok a nemzeti színtű KAP Stratégiai Terveik által tudják előmozdítani. A mozgalom képviseletében arra biztatja a tagállamokat, hogy a lehető legjobban használják ki az új Közös Agrárpolitika kínálta lehetőségeket nemzeti ökológiai ágazatuk támogatására.

Fotó: Pixabay/Pexels
Neked ajánljuk
A legszebb szarvasmarhafajta a szürke marha (videó) Őszi teendők: komposztálás, mulcsolás és megelőzés Íme, a fenntartható laborkávé (videóval) Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Tovább a forrásra: agrarszektor.hu
Vissza
Hírfolyam