2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Méhet loptak egy pennsylvaniai élelmiszerbolt-hálózat földjéről

A méhek a három méhkassal együtt Carlisle-ból tűntek el január 28. és január 30. között. A meglopott vállalat, a Giant Company szóvivője, Jessica Groves kiemelte, hogy a méhek az élelmiszer-ellátási lánc fontos részét képezik.

A cég a méhkasokkal a helyi méhpopuláció csökkenése elleni küzdelemhez próbált hozzájárulni. Az ügy felderítése érdekében együttműködnek a helyi rendőrséggel.

2021-ben Pennsylvania államban a méhészek méhpopulációjuk 41 százalékos csökkenéséről számoltak be, ami még mindig kevesebb, mint az országos átlag, ami 2020 és 2021 áprilisa között 45,5 százalék volt.

A cég méhkasai Fotó: Giant Company

Az országszerte csökkenő méhpopuláció komoly aggodalmat okoz a mezőgazdaságban és a környezetvédelemben, mivel az Egyesült Államok élelmiszer-ellátásának mintegy harmada a növényeket beporzó méhektől függ.

Neked ajánljuk
Étolajhiány kezdődött nyugaton, luxuscikké válik a sült krumpli Minden természeti erőforrás védelme fontos az Agrárminisztériumnak A kontinens legnagyobb beporzótárlata a természettudományi múzeumban (képgalériával) Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam