2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Segítséget nyújt a gazdáknak a Takarék Csoport és a Gabonatermesztők Országos Szövetsége

A megállapodás célja a gabonatermesztés hatékonyságának növelése mellett az is, hogy a szántóföldi növénytermesztők igényeire szabott banki finanszírozást biztosítsanak. A Takarék Csoport emellett agrárpiaci kutatásokkal és szakmai anyagokkal is segíti az ágazat fejlődését.

A Szabó Levente, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója és Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke által aláírt megállapodás hozzájárul az agrárvállalkozások, különösen a gabonatermesztés és a szántóföldi növénytermesztés versenyképességének javításához.

„A kialakult világgazdasági helyzetben komoly kihívások és előrelépési lehetőségek is adódtak a szántóföldi növénytermesztés és a banki kapcsolatai részére. Nagyon fontos, hogy az új gazdasági helyzetben közösen értékeljük a megváltozott kockázatokat. Keressük a biztonságos fejlesztési lehetőségeket a kölcsönös előnyök mentén dolgozva”

– idézi az agroinform.hu Petőházi Tamást, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnökét.

Az elemzők szerint a termelési költségek jelentősen emelkedhetnek 2022-ben. Az előző évekhez képest idén csökkenhet a szektor jövedelmezősége, de amennyiben a felvásárlási árak nem esnek vissza drasztikusan, nem lesz veszteséges a szántóföldi növénytermesztés.

Fotó: Pixabay/fietzfotos
Neked ajánljuk
Hogyan lehet bejelenteni az időjárási káreseményeket? Étolajhiány kezdődött nyugaton, luxuscikké válik a sült krumpli Palackonként egy euróval segít az Angyalgyár Kft. Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: agroinform.hu
Vissza
Hírfolyam