2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az eperrel kezdődnek a szedd magad akciók

Érdemes figyelni, hogy hol lehet epret szedni, ugyanis ezzel a gyümölccsel indulnak országszerte a szedd magad akciók, melyek egészen a tél beálltáig tartanak. Az Agrároldal és a Gyümölcsvadász is összegyűjti azokat a lelőhelyeket, ahol magunk szedhetjük le a zöldséget, gyümölcsöt, utóbbi termelők jelentkezését is várja.

Az itthoni eperszezon általában 4 hétig tart, és legtöbb esetben május közepére esik. Az agraroldal.hu-n utána lehet nézni, hogy országszerte hol tartanak szedd magad akciót.

A Gyümölcsvadászon szintén látható, hogy az országban hol milyen terményt szedhetünk mi magunk. Egyúttal várják azoknak a termelőknek a jelentkezését, akik részt akarnak venni a szedd magad akcióban, és így értékesítik az általuk megtermelt zöldséget, gyümölcsöt – ők a Szedd magad típusú termelők. 

Szedd magad akció Budakalászon
Fotó: MTI/Honéczy Barnabás

A Gyümölcsvadászon azoknak a termelőknek is lehetőséget biztosítanak a megjelenésre, akiknél az előre leszedett friss gyümölcsöt is meg lehet vásárolni – ők a a Szedd, vedd magad típusú termelők.

Végül azok a termelők is jelentkezhetnek náluk, akik az általuk termelt zöldséget, gyümölcsöt leszedik, azt tárolni tudják, és később értékesítik, jellemzően ide tartoznak a krumpli-, alma-, körte-, répa-, petrezselyemtermelők – ők a Vedd magad termelők.

Neked ajánljuk
120 éves a Magyar Állami Méhészeti Gazdaság A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) Milyen lehetőségekkel rendelkezik Magyarország a szén-dioxid-megkötés terén? A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: gyumolcsvadasz.hu
Vissza
Hírfolyam