2018. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Napenergia-projekteket indít az Alteo

Két monori fotovoltaikus projekttársaság megvásárlásáról írt alá magállapodást az Alteo Nyrt. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett energetikai vállalat ezzel újabb napenergetikai fejlesztésnek teremtette meg a feltételeit.

Így néz ki egy naperőmű (képünk illusztráció) Fotó: Pixabay

A két újonnan vásárolt projekttársaság, a Monsolar Kft. és az IT Solar Kft., egyenként négy-négy 499 kilowattos naperőműegység építésére rendelkezik engedélyekkel, amelyek mentén az új tulajdonos Alteo Group 2018-ban megvalósítja a beruházásokat.

A megépült erőművek 25 évig a Kötelező Átvételi Rendszer keretében értékesítik majd a termelt villamos energiát, amelyre a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal engedélyével rendelkeznek.

„A projekttársaságok megvétele révén tovább növelhetjük megújuló energiaforrásokat hasznosító erőművi portfólióinkat. A domaszéki projektünk zárása és a monori napelemparkok megvalósulása esetén 6 megawattnyi új fotovoltaikus kapacitással rendelkezünk majd, amelyek a Kötelező Átvételi Rendszerben, kedvező megtérülés mellett értékesíthetik a megtermelt villamos energiát” – hangsúlyozta a beruházás kapcsán ifj. Chikán Attila, az Alteo Nyrt. vezérigazgatója, aki azt is kiemelte, hogy a most aláírt szerződések hozzájárulnak a befektetések jobb megtérüléséhez.

A beruházás kivitelezését a szükséges hatósági engedélyek megszerzését követően kezdik majd el.

Tovább a forrásra: tozsdeforum.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
2017 a megújuló energia éve volt 3 az 1-ben: napelem, tévé és ablak 64 éve kezdődött a napelem sikertörténete 826 darab napelemet kapott a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet A Google látja, mekkora az amerikai és német otthonok napenergia-kapacitása