2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az energiaellátásban is a lakosság igényei az elsődlegesek

Az energiabiztonság és az energiaellátás kérdésében a kormány elsődlegesnek tekinti a lakossági igényeket, ennek megfelelően döntött a rezsicsökkentésről, valamint a nemzeti közműszolgáltató létrehozásáról – hangsúlyozta Bártfai-Mager Andrea postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos az NKM Nemzeti Közművek Zrt. regionális szimpóziumán.

Bártfai-Mager Andrea emlékeztetett rá, hogy az EU 2016 novemberében megjelent téli energiacsomagjának egyik fontos eleme volt, hogy minden energetikai kérdést a fogyasztó, a lakosság szempontjából kell vizsgálni.

Hangsúlyozta azt is, hogy az energetikai iparágnak strukturális átalakuláson és szemléletváltáson kell átmennie, amelynek véleménye szerint a Nemzeti Közművek meghatározó szereplője lehetne nemcsak Magyarországon, hanem a régióban is.

Piacvezető szerep a hazai energetikai szektorban

„A Nemzeti Közművek a most jól működő közműszolgáltatási rendszerre építve modern, innovatív, digitális megoldásokat alkalmazó otthonszolgáltatóvá kíván válni, a társaságcsoport piacvezető szerepet tölt be a hazai energetikai szektorban” – fogalmazott Kóbor György.

Jövőre a lakosság részére napenergia tárolására alkalmas eszközöket telepítenek Fotó: Pixabay

Az NKM vezérigazgatója elmondta, hogy azért kötött partnerséget a finn energiatársasággal, a Fortummal, hogy a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként országos elektromosautó-töltő hálózatot építsenek fel Magyarországon.

Hozzátette, hogy a Nemzeti Közművek megkezdi első önkiszolgáló üzemben működő közforgalmú CNG- (sűrített földgáz) töltő állomásának kivitelezési munkáit. A kúton egy időben két gépjármű töltésére nyílik majd lehetőség. A CNG-kút közvetlenül a Ferihegyi repülőtérre vezető út mellett épül Vecsésen. Az új kút elhelyezkedése kedvez a CNG-s személyszállító gépjárművek, taxik, kisbuszok további budapesti terjedésének.

A Nemzeti Közművek jövőre új szolgáltatást indít: a lakosság részére napenergia tárolására alkalmas eszközöket és napelemeket telepít. A fotovoltaikus panelek és finanszírozásuk terén 2018-ban komplex megoldással jelentkezik a társaság – közölte Kóbor György.

Neked ajánljuk
Az EU-nak el kellene felejtenie a földgázt? Sikeres volt az energiahatékonysági hitelprogram Különleges hidrogéngyárral rukkoltak elő a kutatók Önkéntes egyetemisták járvány idején Az Audi is eurómilliárdokat költ az elektromobilitásra
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam