2018. február 25., Géza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Az energiaellátásban is a lakosság igényei az elsődlegesek

Az energiabiztonság és az energiaellátás kérdésében a kormány elsődlegesnek tekinti a lakossági igényeket, ennek megfelelően döntött a rezsicsökkentésről, valamint a nemzeti közműszolgáltató létrehozásáról – hangsúlyozta Bártfai-Mager Andrea postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos az NKM Nemzeti Közművek Zrt. regionális szimpóziumán.

Bártfai-Mager Andrea emlékeztetett rá, hogy az EU 2016 novemberében megjelent téli energiacsomagjának egyik fontos eleme volt, hogy minden energetikai kérdést a fogyasztó, a lakosság szempontjából kell vizsgálni.

Hangsúlyozta azt is, hogy az energetikai iparágnak strukturális átalakuláson és szemléletváltáson kell átmennie, amelynek véleménye szerint a Nemzeti Közművek meghatározó szereplője lehetne nemcsak Magyarországon, hanem a régióban is.

Piacvezető szerep a hazai energetikai szektorban

„A Nemzeti Közművek a most jól működő közműszolgáltatási rendszerre építve modern, innovatív, digitális megoldásokat alkalmazó otthonszolgáltatóvá kíván válni, a társaságcsoport piacvezető szerepet tölt be a hazai energetikai szektorban” – fogalmazott Kóbor György.

Jövőre a lakosság részére napenergia tárolására alkalmas eszközöket telepítenek Fotó: Pixabay

Az NKM vezérigazgatója elmondta, hogy azért kötött partnerséget a finn energiatársasággal, a Fortummal, hogy a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként országos elektromosautó-töltő hálózatot építsenek fel Magyarországon.

Hozzátette, hogy a Nemzeti Közművek megkezdi első önkiszolgáló üzemben működő közforgalmú CNG- (sűrített földgáz) töltő állomásának kivitelezési munkáit. A kúton egy időben két gépjármű töltésére nyílik majd lehetőség. A CNG-kút közvetlenül a Ferihegyi repülőtérre vezető út mellett épül Vecsésen. Az új kút elhelyezkedése kedvez a CNG-s személyszállító gépjárművek, taxik, kisbuszok további budapesti terjedésének.

A Nemzeti Közművek jövőre új szolgáltatást indít: a lakosság részére napenergia tárolására alkalmas eszközöket és napelemeket telepít. A fotovoltaikus panelek és finanszírozásuk terén 2018-ban komplex megoldással jelentkezik a társaság – közölte Kóbor György.

Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Franciaország 2021-ig leállítja a széntüzelésű erőműveit 2017 a megújuló energia éve volt 2022-ig változatlan marad a szén iránti kereslet 7 megatrend, amely megállíthatja a globális felmelegedést A 15 perces villanyautó-villámtöltéssel már kibékülne? A Honda dolgozik rajta