2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tudta, hogy Mexikóban nagyon olcsó a megújuló energia?

Világszerte csökken a megújuló energia ára. A pozitív trend főleg a nagyobb beruházásoknak és a technológiai innovációknak köszönhető. Mexikó már jó úton halad, hogy a világ legolcsóbb napenergiáját állítsa elő – közölte a helyi energiaközpont. Az országban 2020-ra a lakosok zöme megújuló energiát használhat majd. 

Mexikóban bejelentették, hogy több cég befejezte a megújulóenergia-projektjét, és behatárolták, hogy mennyiért értékesítik a termelt energiát. Mint kiderült, 1 kilowattóra csupán 1,77 centet kóstál. Ezzel a rekordalacsony árral még Szaúd-Arábiát is megelőzték. Becslések szerint 2019-ig az egységár 1 centre csökkenhet.

Mexikó példája a szkeptikusokat is meggyőzheti a megújuló energia pozitívumairól Fotó: beopen.me

Ezek a lépések sokat segítenek abban, hogy Mexikó teljesítse a párizsi klímaegyezmény rájuk eső részét, továbbá az USA-val és Kanadával kötött regionális célokat. Tavaly mindhárom ország beleegyezett, hogy 2025-ig energiájuk legalább 50%-át megújuló forrásokból fedezzék. Kanada már a célegyenesben van, Mexikó is jól halad a saját portfóliójával. Az amerikaiaknál sajnos más a helyzet – az USA ugyanott tart, ahol a megállapodás idején.

Mexikó fantasztikus teljesítménye meggyőzheti a szkeptikusokat, hogy az olcsó és tiszta energia bárhol elérhető. Ha a jelenlegi trend folytatódik, a világot hamarosan eláraszthatja az olcsó és tiszta energia.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: tisztajovo.hu
Vissza
Hírfolyam