2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Paks: szükséges az üzemidő meghosszabbítása

Az atomenergia fontos szerepet tölt be az energiaellátás biztonságában, ezért is jó döntés a paksi atomerőművi blokkok üzemidejének hosszabbítása – mondta Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója a Magyar Energetika, valamint VGF víz, gáz, fűtéstechnika épületgépészeti szaklapok kiadója szakmai konferenciáján, Budapesten.

A Paksi Atomerőmű Fotó: MTI/Sóki Tamás

Felidézte, a Paksi Atomerőmű 1-es blokkjánál 2032-ig, a 2-es blokknál 2034-ig, a 3-as blokknál 2036-ig már meghosszabbította a hatóság az üzemidőt, a 4-es blokknál 2017. december végén jár le az üzemidő, amelyet további húsz évre terveznek kitolni, várják a hatósági döntést. A kommunikációs igazgató hangsúlyozta, a Paksi Atomerőmű folyamatos fejlesztetéssel növelte a blokkok biztonságát, amit különböző szakmai nemzetközi szervezetek is elismernek.

Az atomenergia-termelésnek nincs negatív hatása a környezetre, a párizsi klímacsúcson vállaltak teljesítéséhez pedig elengedhetetlen az atomenergia használata – jelentette ki a Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója.

Czifrus Szabolcs egyetemi docens, a Budapesti Műszaki Egyetem nukleáris technika tanszékének igazgatója előadásában kiemelte, hogy a nukleáris energia részesedése a villamosenergia-termelésben növekszik, a világon 449 atomerőművi blokk üzemel, és 60-at építenek.

Neked ajánljuk
V4-ek: nincs klímasemlegesség atomenergia nélkül Süli János: atomenergia nélkül nincs klímavédelem A NASA ötletpályázatot írt ki: atomerőművet kell tervezni a Holdra A Növekedési Kötvényprogram a megújuló erőművek épülését is segíti Már nem szokatlan, hogy rénszarvasra vadásznak a jegesmedvék? (videóval)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam