2018. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A Microsoft is a megújuló energiára szavaz

Szélenergiából termelt árammal működik majd a Microsoft szerverközpontja – a világ egyik vezető nagyvállalata egy olyan szerződést kötött a Vattenfall céggel, amelynek lényege, hogy a szerverközpont ezentúl a Wieringermeerben lévő onshore szélerőműparkból kap majd áramot a következő 10 évben.

Igen példamutató tendenciát mutatnak az IT-világ óriásai: ahogy arról már beszámoltunk, nemrég a Google kötött szerződést három újabb szélerőművel annak érdekében, hogy teljes energiaszükségletét megújuló forrásokból elégítse ki, most pedig a Microsoft is beállt a környezettudatos nagyvállalatok sorába.

A Microsoft is elkötelezte magát a megújuló energiák mellett Fotó: Wikimedia

A Vattenfall adatai alapján ez a legnagyobb ilyen jellegű szerződés, amelyet a vállalat a Microsofttal kötött. Jelentősen megkönnyítette a megállapodás megkötését, hogy a wieringermeeri szélerőműpark és a Middenmeer egymás szomszédságában van, így lehetőség van közvetlen áramellátásra.

Wieringermeerben – a projekt jövőre kezdődő első szakaszában – a Vattenfall 50 új, nagy teljesítményű berendezést fog felépíteni. A 50 berendezés teljes teljesítménye 180 megawatt lesz, és várhatóan 2019-től kezdődhet el az áramtermelés.

 A Microsoft szerverközpontja már 2015 óta működik, s az európai, a közel-keleti és az afrikai ügyfeleknek kínál felhőkörnyezeti szolgáltatásokat, írja a euwid-energie.de.

Brian Janous, a Microsoft energiaügyekért felelős ügyvezetője kijelentette, hogy elkötelezték magukat amellett, hogy a jövőben több megújuló energiát használnak majd a számítógépcentrumaikban, és ezáltal elősegítik ebben a szegmensben az új létesítmények építését.

Azzal, hogy helyi projektekre összpontosítanak, hozzájárulhatnak a regionális gazdaság fejlődéséhez és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez. Ráadásul egy lépéssel közelebb kerülhetnek ahhoz a globális kötelezettségvállalásukhoz, hogy növelni tudják a Microsoft Cloud kapcsán a zöld energia arányát.   

Neked ajánljuk
Véget érhet az európai szénkorszak 3 gigawatt megújuló energiát használ a Google Szörnyű igazság a kütyük újrahasznosításáról A ruhaipar a túlfogyasztás súlyosan szennyező motorja Arcfelismeréssel védik a halak egészségét
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam