2020. február 27., Ákos, Bátor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megújuló energiák Balatonkeresztúron

Alig hat hónap alatt négy közintézmény korszerűsítését végezte el a balatonkeresztúri önkormányzat. A szűkre szabott határidő is elég volt, hogy megfelelően használják fel az Európai Unió és a magyar költségvetés 64 millió forintos támogatását, amelyhez 14 millió forint önkormányzati önerőt tettek – közölte a sonline.hu.

A balatonkeresztúri középületekben az épületenergetikai fejlesztés után jelentősen csökkenhet a villamosenergia-költség.

A most lezárult fejlesztés során a helyi szolgáltató szervezet épületére, egy általános iskolára és egy sportcsarnokra is napkollektorokat szereltek fel. Így ezeken a helyszíneken napenergiával váltják ki a villamos áramot.

A beruházásnak köszönhetően nemcsak a villamosenergia-költségek, de a károsanyag-kibocsátás is csökkenhet Balatonkeresztúron Fotó: Pixabay

A projekt eredményeként mindegyik épület a hatályos energetikai besorolás szerint a korszerű kategóriába került, csakúgy, mint a közös önkormányzat épülete.

A beruházásnak köszönhetően ezekben az épületekben csökkent az energiafogyasztás, és ezzel együtt a szén-dioxid-kibocsátás is visszaesett.

Neked ajánljuk
Egyre több a napelemes háztető Magyarországon 2030-ig 90 százalékban karbonmentes lehet a hazai áramtermelés Itt a napelemes FlixBus Európában növekszik a szemétbiznisz Ismét meghirdették az MTA Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjat
Tovább a forrásra: sonline.hu
Vissza
Hírfolyam