2018. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Megújuló energiák Balatonkeresztúron

Alig hat hónap alatt négy közintézmény korszerűsítését végezte el a balatonkeresztúri önkormányzat. A szűkre szabott határidő is elég volt, hogy megfelelően használják fel az Európai Unió és a magyar költségvetés 64 millió forintos támogatását, amelyhez 14 millió forint önkormányzati önerőt tettek – közölte a sonline.hu.

A balatonkeresztúri középületekben az épületenergetikai fejlesztés után jelentősen csökkenhet a villamosenergia-költség.

A most lezárult fejlesztés során a helyi szolgáltató szervezet épületére, egy általános iskolára és egy sportcsarnokra is napkollektorokat szereltek fel. Így ezeken a helyszíneken napenergiával váltják ki a villamos áramot.

A beruházásnak köszönhetően nemcsak a villamosenergia-költségek, de a károsanyag-kibocsátás is csökkenhet Balatonkeresztúron Fotó: Pixabay

A projekt eredményeként mindegyik épület a hatályos energetikai besorolás szerint a korszerű kategóriába került, csakúgy, mint a közös önkormányzat épülete.

A beruházásnak köszönhetően ezekben az épületekben csökkent az energiafogyasztás, és ezzel együtt a szén-dioxid-kibocsátás is visszaesett.

Tovább a forrásra: sonline.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Franciaország 2021-ig leállítja a széntüzelésű erőműveit (Mac)mentő? Az Apple forradalmasítaná az alumíniumgyártást 2017 a megújuló energia éve volt 3 az 1-ben: napelem, tévé és ablak 35 milliós támogatás vár magyar zöld startupokra