2018. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Megújuló energiák Balatonkeresztúron

Alig hat hónap alatt négy közintézmény korszerűsítését végezte el a balatonkeresztúri önkormányzat. A szűkre szabott határidő is elég volt, hogy megfelelően használják fel az Európai Unió és a magyar költségvetés 64 millió forintos támogatását, amelyhez 14 millió forint önkormányzati önerőt tettek – közölte a sonline.hu.

A balatonkeresztúri középületekben az épületenergetikai fejlesztés után jelentősen csökkenhet a villamosenergia-költség.

A most lezárult fejlesztés során a helyi szolgáltató szervezet épületére, egy általános iskolára és egy sportcsarnokra is napkollektorokat szereltek fel. Így ezeken a helyszíneken napenergiával váltják ki a villamos áramot.

A beruházásnak köszönhetően nemcsak a villamosenergia-költségek, de a károsanyag-kibocsátás is csökkenhet Balatonkeresztúron Fotó: Pixabay

A projekt eredményeként mindegyik épület a hatályos energetikai besorolás szerint a korszerű kategóriába került, csakúgy, mint a közös önkormányzat épülete.

A beruházásnak köszönhetően ezekben az épületekben csökkent az energiafogyasztás, és ezzel együtt a szén-dioxid-kibocsátás is visszaesett.

Neked ajánljuk
Fordulóponthoz érkezett a világ energiaszektora Óriási naperőmű épül Európában Napelemmel borított autópálya? Kínában már ilyen is van A ruhaipar a túlfogyasztás súlyosan szennyező motorja Arcfelismeréssel védik a halak egészségét
Tovább a forrásra: sonline.hu
Vissza
Hírfolyam