2018. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Zöldre váltanak – izgalmas fejlesztések Békéscsabán

Pumpapontok, napelemes telefontöltő és biciklis krosszpálya – a többi között ezek is megvalósulnak abból a több mint 2 milliárd forintból, amelyet Békéscsaba a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítására fordíthat. A fejlesztés a Modern Városok Program segítségével jöhet létre.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere elmondta, hogy az összegből mintegy 10 kilométeren újítanak fel meglévő kerékpárutakat, de több kilométer hosszan teljesen új létesítményeket is átadnak. A cél a régió meglévő kerékpárforgalmi úthálózatának összekapcsolása, a hiányzó részek kiépítése és így az egyes települések összekötése.

Izgalmas fejlesztésekbe kezdenek Békéscsabán Fotó: Wikimedia

Ezzel a kerékpáros közlekedés egy vonzó alternatíva lehet a megye lakóinak, és a turisztikai hasznosítása is jelentősen nőhet.

A beruházástól a kerékpáros turizmus fellendülését várják. Ez egyébként kifejezett célja a fejlesztésnek, így az ezt népszerűsítő marketingkampány mellett a turisták kényelmét szolgáló létesítmények felépítését is tartalmazza a projekt. Ilyenek például a pihenőhelyek, a kilátók, a tanösvények vagy épp a turisták számára kölcsönözhető kerékpárok.

Neked ajánljuk
Hatalmas naperőművet adtak át Békéscsabán Kutatási program indult a fenntartható energiáért Téli túra a Viharsarok egyik legszebb vidékén Az EB és Bill Gates tiszta energiákkal foglalkozó befektetési alapot hozott létre Aszály: nemcsak az Ínség-szikla, hanem egy második világháborúban elsüllyedt hajó is felszínre került
Tovább a forrásra: beol.hu
Vissza
Hírfolyam