2019. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldre váltanak – izgalmas fejlesztések Békéscsabán

Pumpapontok, napelemes telefontöltő és biciklis krosszpálya – a többi között ezek is megvalósulnak abból a több mint 2 milliárd forintból, amelyet Békéscsaba a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítására fordíthat. A fejlesztés a Modern Városok Program segítségével jöhet létre.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere elmondta, hogy az összegből mintegy 10 kilométeren újítanak fel meglévő kerékpárutakat, de több kilométer hosszan teljesen új létesítményeket is átadnak. A cél a régió meglévő kerékpárforgalmi úthálózatának összekapcsolása, a hiányzó részek kiépítése és így az egyes települések összekötése.

Izgalmas fejlesztésekbe kezdenek Békéscsabán Fotó: Wikimedia

Ezzel a kerékpáros közlekedés egy vonzó alternatíva lehet a megye lakóinak, és a turisztikai hasznosítása is jelentősen nőhet.

A beruházástól a kerékpáros turizmus fellendülését várják. Ez egyébként kifejezett célja a fejlesztésnek, így az ezt népszerűsítő marketingkampány mellett a turisták kényelmét szolgáló létesítmények felépítését is tartalmazza a projekt. Ilyenek például a pihenőhelyek, a kilátók, a tanösvények vagy épp a turisták számára kölcsönözhető kerékpárok.

Neked ajánljuk
Van egy ország, amely szinte csak megújulókat használt idén villamosenergia-termelésre Mennyi megújulót bír el a magyar áramhálózat? Titok Eldobható divat: a műszőrmével is árthatsz, nem csak a valódival Tovább szigorították az ivóvízminőségre vonatkozó követelményeket Lengemesék újra a mozikban
Tovább a forrásra: beol.hu
Vissza
Hírfolyam